14.03.2011

Pressemelding angående jordskjelvet i Japan

Nikon ønsker å uttrykke sin dypeste sympati og kondolanser til ofrene for det tragiske jordskjelvet nord i Japan den 11. mars. Ingen Nikon ansatte er rapportert døde eller alvorlig skadet, selv om vi fortsetter å samle informasjon om sikkerhet til våre ansatte og familiemedlemmer.

Våre selskaper i konsernet, herunder Sendai Nikon Corporation, Miyagi Nikon Precision Co Ltd, Tochigi Nikon Corporation, Tochigi Nikon Precision Co, Ltd og andre datterselskaper samt våre anlegg har fått skade på en del utstyr og bygninger (det er ingen alvorlig skade til bygninger som hele eller halve kollaps). Produksjonen stoppes inntil videre og til vi har fått evaluert ytterligere detaljer av skadene. Vi kan ikke på dette tidspunktet bekrefte hvor tidlig driften kommer i gang igjen på grunn av omfattende skade på infrastruktur.

Nikon har satt opp et nødhovedkontor for Disaster Control ledet av Presidenten (per 11. mars) som bestreber å normalisere vår virksomhet så tidlig som mulig gjennom vår BCM (Business Continuity Management) team etablert internt i hvert selskap.

Oppdateringer om situasjonen vil bli gjort tilgjengelig med jevne mellomrom

Nikon Corporation besluttet å donere 100 millioner Yen til det japanske Røde Kors for å vise sin støtte og utvide den umiddelbare støtten til ofrene og de berørte områdene.

Annen informasjon:
* Listen over våre konsernselskaper
http://www.nikon.com/about/info/group/index.htm
* Listen over våre anlegg
http://www.nikon.com/about/info/corporate/index.htm