12.07.2011

Nikon lanserer makroobjektiv for nærbildefotografering

Nikon lanserer i dag makroobjektivet AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2.8G. Et objektiv spesielt utviklet for nærbildefotografering. Med et gjengivelsesforhold på 1:1 er du sikret både detaljrike og naturtro bilder.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier det nye makroobjektivet fanger opp detaljer som normal zoom objektiver ikke får med seg.
– Det nye makroobjektivet er en rimelig inngangsbillett til makrofotograferingens verden. Objektivet har en bildevinkel som tilsvarer 60 mm på digitale speilreflekskameraer i FX-format. Med fokusering på inntil 0,163 m og et gjengivelsesforhold på 1:1 er det skreddersydd for nærbildefotografering. Med en maksimal blenderåpning på f/2.8 kan motivet settes i fokus mot en behagelig uskarp bakgrunn, og bilder tatt med håndholdt kamera under dårlige lysforhold blir skarpere, sier han.

Om du tar nærbilder av et insekt eller foreviger støvbæreren på en blomst, er resultatet uansett knyttet til presisjon. Det nye objektivet er kompakt, lettbetjent og utstyrt med Nikons eksklusive autofokusmotor som gir svært nøyaktig og stillegående autofokus.
– Du kan ta bilder uten å forstyrre motivet. Med M/A-funksjonen kan du overstyre autofokusen for manuell justering. Med andre ord kan du fokusere som du ønsker, uten å måtte bytte mellom automatisk og manuell fokus, sier Jon Aasen.

Objektivet sørger for at detaljer gjengis til det fulle. Mønster, struktur og særpreg kommer godt frem. I tillegg fungerer objektivet utmerket til portretter og generell fotografering. Objektivet måler ca. 68,5x64,5 millimeter og veier ca. 235 gram. Det er utstyrt med en metallfatning med gummipakning og leveres med solblenderen HB-61 og en myk bæreveske av typen CL-0915.

AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2.8G har en veiledende utsalgspris på 2 290,- og er tilgjenglig i butikk fra 25. august 2011.