22.02.2011

Nikon D3s Årets Beste

Nikon D3s kåret til Årets Beste Systemkamera - Proffklasse i Lyd & Bilde

Nikon D3s kåret til Årets Beste i Lyd & Bilde

Lyd & Bilde skrev følgende om Nikon D3s i kåring av Årets Beste Systemkamera - Proffklasse

 

Proffene har det godt. Med budsjetter som rekker til det skarpeste glasset og de dyreste kamerahusene, som Nikon D3s. Kameraet som ser i mørket.

 

Nikon D3s er ikke bare et fullblods proffkamera i tungvektsklassen, det har 25.600, 51.200 og svimlende 102.400 ISO lysfølsomhet. Det er så høy følsomhet at man kan ta portrettbilder med et Nikkor 85mm f1.4D objektiv i lyset fra et stearinlys, og likevel ha så kort lukkertid at man får skarpe bilder, selv med håndholdt kamera.

 

Kameraet har også video i 720p/24fps HD-kvalitet med lys, bildebrikke med automatisk støvfjerning i 35mm format på 24 x 36mm, med 12 megapiksler, 9 bilders maksimal skuddhastighet, pakket inn i et kamerahus i magnesiumforsterket aluminium. Med gummipakninger for å holde støv, skitt og regnvær ute.

 

Hvis man ikke trenger den ekstreme 24Mp oppløsningen til D3x, er D3s et langt mer anvendelig kamera for pengene. Fargegjengivelsen er førsteklasses, bildestøy er et ikke-tema opp til 12.800 ISO og knapt sjenerende ved 25.600 ISO. Man kan ta bilder i så lite lys at andre kameraer gir opp. Ergonomien er også førsteklasses, likeledes kvaliteten, og med optikk av høyeste kvalitet, kan man skape bilder - og video - med Nikon D3s, som selv de mest kresne proffene hittil bare har kunnet drømme om. Nikon D3s flytter grenser, og skaper standarden for hvor bra bildekvalitet man kan få fra et speilreflekskamera, når oppløsningen alene ikke er svaret.