05.03.2013

Nikon oppdaterer en klassiker

Oslo, 5. mars 2013 – I dag lanserer Nikon et nytt telezoomobjektiv i FX-format med bred 80-400 mm brennvidde og nytt optisk design. AF-S NIKKOR 80-400 mm f/4,5-5,6G ED VR er med andre ord en etterlengtet oppdatering av det populære AF VR 80-400 mm f/4,5-5,6D ED.

Det nye telezoomobjektivet har en bedre optisk konstruksjon som mer enn oppfyller kravene til dagens digitale speilreflekskameraer. Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier objektivet passer alt fra natur- og landskapsfotografering til sportsfotografering.
– Jeg tør påstå at det nye objektivet har overlegen optisk ytelse. Nikons bildestabiliseringssystem gjør det mulig å kompensere med opptil fire lukkertrinn gjennom hele brennviddeområdet, sier han.

Nikons originale AF 80-400 mm objektiv var revolusjonerende da det i sin tid ble lansert. NIKKOR var først ute med bildestabiliseringsteknologi med et allsidig zoomområde samtidig som det var kompakt for enkelt å kunne tas med overalt.
– AF-S NIKKOR 80-400 mm f/4,5-5,6G ED VR er tilpasset den nye generasjonen digitale speilreflekskameraer. Det har en forbedret autofokusmekanisme, forbedret VR og en bedre optisk konstruksjon. Som en verdig etterfølger er vi sikre på at objektivet vil bygge videre på suksessen til sin forgjenger, sier Jon Aasen.

Den nye optiske konstruksjonen har 20 elementer i 12 grupper for å passe moderne digitale speilreflekskameraer med høy oppløsning. Objektivet er utstyrt med nanokrystallbelegg, fire ED-glasselementer og ett super ED-glasselement.
– Nanokrystallbelegget reduserer motlysreflekser og interne refleksjoner, mens ED-glasset bidrar til å korrigere kromatisk aberrasjon og optiske fargefeil, sier Jon Aasen.

 

Bildestabilisatoren (VR) sikrer bedre stabilitet gjennom det brede zoomområdet og kompenserer med en lukkertid på ca. fire stopp langsommere enn normalen. Normal og aktiv VR-funksjon gir stabile opptak, mens automatisk vibrasjonsgjenkjenning reduserer vibrasjon fra lukkerutløseren når kameraet er montert på et stativ.

 

Den kraftige kombinasjonen av 80-400 mm brennvidde og en kompakt konstruksjon gjør objektivet ekstremt praktisk. Fokuseringstiden kan reduseres dersom du ønsker å fotografere innenfor et spesifikt avstandsområde ved å bruke bryteren for begrensning av fokuseringsavstand. AF fungerer selv når en 1,4 ganger telekonverter brukes med et kamera kompatibelt med f/8-objektiver.
– Objektivet er ergonomisk utformet og har metallfatning og gummitetning som beskyttelse. En integrert lås hindrer at objektivet glir ut når det ikke er i bruk, avslutter Jon Aasen.

Objektivet leveres med et objektivdeksel (LC-77), en solblender (HB-65), en objektivveske (CL-M2) og en avtagbar stativfot som gir bedre balanse og en mer komfortabel veksling mellom landskaps- og portrettretning når kameraet er montert på stativ. AF-S NIKKOR 80-400 mm f/4.5-5,6G ED VR er tilgjengelig fra 19. mars 2013 og har en veiledende pris på 21.790,-.

Eva Gullerud, Markedskoordinator Nikon Norge
Telefon +47 943 13 653
E-post: eva.gullerud@nikon.no

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge
Telefon: +47 950 81 467
E-post: jon.aasen@nikon.no