12/07/2012

Nikon offentliggjør at selskapet har utviklet et 800 mm superteleobjektiv med F-fatning

Oslo, 12. juli 2012: Nikon offentliggjorde i dag at selskapet har utviklet et banebrytende superteleobjektiv med fast brennvidde, som et tillegg til selskapets utvalg av NIKKOR-objektiver med FX-format. Det er et lyssterkt 800 mm AF-S-objektiv med største blenderåpning på f/5,6 og VR-system (bildestabilisator), og er kompatibelt med autofokussystemet til alle Nikons kameraer med FX-format.

Det nye objektivet har blitt utviklet for ytterligere å styrke utvalget av NIKKOR- superteleobjektiv. Det vil ha den lengste brennvidden noensinne av alle NIKKOR -objektiv med autofokus, og det har blitt utviklet med tanke på sports-, nyhets- og dyrelivsfotografer. I tillegg til dets ekstremt gode optiske egenskaper, vil objektivet også være støv- og vanntett.

"Vi ser virkelig frem til å kunne vise frem en banebrytende ny milepæl i NIKKOR- utviklingen på de viktigste sportsbegivenhetene denne sommeren", sier Robert Cristina, sjef for Nikon Professional Services i Europa. "Det gjenspeiler vår filosofi om å gjøre ‘feedback til virkelighet’ for verdens ledende nyhets-, sports- og dyrelivsfotografer," la han til.

En prototype av det nye objektivet kommer til å vises for profesjonelle fotografer under The Open Golf Championship på Royal Lytham & St. Annes golfklubb i Lancashire i England mellom 19. og 22. juli 2012. Nikon har vært offisiell sponsor for The Open Championship siden 1993. Objektivet vil også bli vist til det generelle publikum under Photokina 2012, verdens største fotomesse, i Køln i Tyskland fra 18. til 23. september.

Tidligere denne måneden offentliggjorde Nikon at totalproduksjonen av NIKKOR -objektiver for D-SLR- kameraer har nådd 70 millioner enheter og at totalproduksjonen av AF-S-objektiver med SWM (Silent Wave Motor), har nådd 30 millioner. I år har Nikon kommet på markedet med tre profesjonelle D-SLR – kameraer i FX-format: flaggskipet Nikon D4, Nikon D800 og Nikon D800E, med enestående oppløsning og bildekvalitet.

Nikon Corporation vil offentliggjøre salgsstart, forhandlerpris og andre spesifikasjoner på et senere tidspunkt.

Nikon har gitt service og støtte til profesjonelle fotografer i omtrent 50 år, gjennom aktivitetene til Nikon Professional Services (NPS). I tillegg til å vedlikeholde og reparere utstyret som profesjonelle fotografer bruker hver dag, settes det opp NPS servicedepoter ved en rekke internasjonale sports- og kulturbegivenheter. Ved disse servicedepotene kan fotografene få utstyret inspisert og reparert, eller også låne utstyr.

Besøk følgende adresse for mer informasjon om Nikons prisbelønte produkter: www.europe-nikon.com

Celine Bellis, markedskoordinator i Nikon Norge
Telefon: +47 915 38 032
E-post: celine.bellis@nikon.no

Vegar Berg, Key Account Manager Pro i Nikon Norge
Telefon: +47 965 01 800
E-post: vegar.berg@nikon.no