27. april 2011

Nikon lanserer et nytt raskt og skarpt NIKKOR-objektiv

Zurab Kiknadze, produktsjef for objektiver i Nikon Europe, sier det nye 50 mm objektivet er ideelt som et nummer to objektiv.
– Objektivet er perfekt for nysgjerrige entusiaster som ønsker å teste ut noe mer enn kun ett kit-objektiv, for å utforske de kreative mulighetene en rask blenderåpning gir, sier han.

Den hurtige blenderåpningen på f/1.8 betyr at Nikons nye 50 mm objektiv passer perfekt i situasjoner med dårlig lys eller når liten dybdeskarphet kreves. Velg ut enkeltobjekter for portrettfotografering med jevn bokeh, eller ta bilder med det lyset som er tilgjengelig og likevel få flotte og skarpe bilder. Den raske blenderåpningen gir i tillegg et lyst søkerbilde, hvilket gjør det enklere å komponere bilder.

Det nye optiske designet består av hele syv linseelementer, inkludert et asfærisk element for god bildekvalitet. En Silent Wave Motor (SWM) sørger for stille og nøyaktig autofokus. Objektivet er kompatibelt med Nikons D-SLR kameraer i FX-format, og tilbyr en 75 mm brennvidde når den benyttes sammen med Nikon D-SLR kameraer i DX-format.

 

Objektivet har en værbeskyttet objektivfatning i metall og veier kun 185 gram. Det egner seg godt til både portrettfotografering og generell fotografering. Kombinasjonen klassisk brennvidde, hastighet og optikk gjør at dette er et objektiv som fortjener en plass i alle fotoentusiasters vesker.

Objektivet som leveres med solblender HB-47 og en myk veske, CL-1013, er tilgjengelig fra 2. juni 2011 og har en veiledende pris på 1 790,-.

 

Eva Gullerud, Markedskoordinator Nikon Norge
Telefon: +47 67 82 74 05
Mobil: +47 94 31 36 53
E-post: gullerud@nikon.no

Bjørn Mangset, Country Manager Nikon Norge
Telefon: +47 67 82 74 01
Mobil: +47 99 11 39 00
E-post: mangset@nikon.no

Nikon ble grunnlagt i Japan i 1917, og er blitt verdensledende innen digitale kameraer og presisjonsoptikk, med en sterk tilstedeværelse i hele verden. Gjennom de prisbelønte produktseriene, som digitale speilreflekskameraer rettet mot amatører og profesjonelle, utskiftbare NIKKOR-objektiver og kompaktkameraserien COOLPIX, hever Nikon standarden for produktdesign og ytelse. Med over 90 års ekspertise innen optisk og finmekanisk konstruksjon, er Nikon førstevalget blant fotografer i verden. I 2009 kunne Nikon feire to milepæler i objektivkategorien: femtiårsdagen for den legendariske objektivfatningen F for speilreflekskameraer, og at det var produserte 50 millioner NIKKOR-objektiver (60 millioner i 2011). Nikon er den eneste produsenten som har beholdt sin opprinnelige objektivfatning så lenge. Dette viser Nikons engasjement for å levere funksjonelle produkter av høy kvalitet til fotografer i årene fremover.

Nikon produserer også utstyr som IC- og LCD-steppere, instrumenter som mikroskoper og inspeksjonsutstyr til halvledere. Av andre produkter kan nevnes sportsoptikk som kikkerter, avstandsfinnere og feltteleskop, brilleoptikk og utstyr til landmåling. Nikon er den eneste store optikkprodusenten i verden som fortsatt kontrollerer og produserer alle deler av glassproduksjonen, slik at glasset kan fininnstilles i henhold til Nikons linsespesifikasjoner og kvalitets- og ytelseskrav. Nikon har et samlet nettosalg på 785 498 millioner japanske yen (ved årsavslutning 31. mars 2010), og Nikon Corporation er notert på børsen i Tokyo.