29.01.2013

Vanntette, støvsikre og støtsikre kompaktkameraer fra Nikon

Oslo, 29. januar 2013 – I dag lanserer Nikon COOLPIX AW110 som er vanntett ned til hele 18 meter. I tillegg tåler det et fall fra hele to meter og har WiFi for enkel deling av opplevelsene. COOLPIX S31 som er vanntett, støtsikkert og støvsikkert er et kamera skreddersydd for hele familien.

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier AW110 er utviklet med tanke på ekstremsporttilhengere eller de som nettopp har tatt dykkersertifikatet.
- Du kan feste det til en surstofftank og utforske verden under havoverflaten ned til 18 meter. Kameraet har også innebygd Wi-Fi, slik at de undersjøiske eventyrene enkelt kan deles med venner og familie. S31 er vanntett ned til fem meters dybde, det er støt- og støvsikkert, men likevel så enkelt å betjene at alle fra besteforeldre til barn kan bruke det. Andre nyheter er Nikon COOLPIX L27 og L28. Hvis det er et brukervennlig pek og klikk-kamera du vil ha, er disse gode alternativer, sier han.

COOLPIX AW110

Enten det befinner seg i hånden, er festet til et surfebrett, hengt på en ryggsekk eller festet på en surstofftank, kan hver bevegelse, sprut, dykk og krasj foreviges med klare bilder eller filmer i full HD (1080p). En baksidebelyst CMOS-brikke på 16 megapiksler, et NIKKOR vidvinkelobjektiv med 5 ganger zoom og en tre tommers OLED-skjerm med 614 000 punkter leveres i et robust og kompakt kamerahus som er støvsikkert, vanntett ned til 18 m, støtsikkert opp til 2 meter og som kan brukes fullt ut selv om det holder -10 °C.

Venner og familie kan holdes oppdatert om dine nyeste eventyr, takket være innebygd WiFi som overfører bilder og filmer direkte til smartutstyr for videre opplasting. For å oppfylle behovene til en eventyrlysten fotograf, sørger en rekke funksjoner på AW110 for at det er optimalisert for friluftsliv. GPS legger til rette for geografisk merking av bilder, slik at du enkelt kan spore og fortelle andre hvor bildene ble tatt, mens et elektronisk kompass og et verdenskart hjelper deg med orientering og planlegging av en rute. En høydemåler måler den nøyaktige høyden du befinner deg på når du tar et bilde (rekkevidde: -300 m til 4500 m) og en dybdemåler måler undervannsdybden (rekkevidde: 0 til -20 m).

Ettersom kameraet er utviklet for å forevige det som skjer når du befinner deg midt i det, betyr en smart Bevegelseskontroll-funksjon at du kan justere kamerainnstillingene ved å svinge kameraet fra side til side. Betjeninger er med andre ord enkelt selv når du befinner deg under vann eller har på deg hansker.

En svært følsom CMOS-brikke på 16 megapiksler og egne programmer for dårlig lys jobber sammen for å levere gode resultater i sterkt solskinn, om kvelden eller under vann. Høy ISO (opptil 3200) reduserer risikoen for uskarpe bilder med motiver som beveger seg raskt under dårlige lysforhold. BSS (valg av beste bilde) velger automatisk det skarpeste av opptil 10 seriebilder.

COOLPIX AW110 leveres i fire farger: kamuflasje, blå, sort og oransje, og har en veiledende utsalgspris på 2.890,-.

Familiekameraet S31

S31 med 10 megapiksler er solid, brukervennlig og morsomt familiekamera. Med store knapper, tydelige menyer, et NIKKOR-objektiv med 3 ganger optisk zoom og 2,7 tommers LCD-skjerm, filmopptak i HD og morsomme innebygde filtre, kan alle ta gode bilder med det vanntette og støtsikre kameraet. Kameraet er vanntett ned til 5 meter, støtsikkert opp til 1,2 meter og støvsikkert. Perfekt for aktiv bruk hjemme og på ferie.

Symmetrisk design sørger for at S31 er enkelt å betjene og at det passer godt i alle hender. Blitsen ligger i midten, mens store knapper for fotografering eller filming i 720p ligger på hver side av kameraet, for å unngå at fingre kommer i veien for et godt bilde. Tydelige menyer med klare, fargerike ikoner gjør det enkelt å navigere gjennom funksjoner, selv for barn. Automatisk teknologi for reduksjon av uskarphet sørger for skarpe bilder av venner og familie i bevegelse, og når det perfekte bildet er tatt, kan morsomme filtre i kameraet gi bildet en ekstra piff, med for eksempel Fiskeøye-effekt eller Bare valgt farge.

COOLPIX S31 leveres i fem farger: gul, rosa, blå, hvit og brun, og har en veiledende pris på 890,-.

Pent og brukervennlig

L27 med 16 megapiksler er et pent og brukervennlig kamera. Enkle menyer og smarte autofunksjoner sikrer stødige bilder. Et NIKKOR vidvinkelobjektiv med 5 ganger optisk zoom (26–130 mm) fanger alt fra gruppebilder til nærbilder med høy oppløsning. Kameraet har filmopptak i HD (720p). Bilder og filmer spilles av akkurat slik du husker dem på en 2,7 tommers LCD-skjerm.

Enkel automodus optimaliserer alle kamerainnstillingene avhengig av hvilket lys du befinner deg i, noe som sørger for gode bilder. En innebygd funksjon for reduksjon av uskarphet reduserer effekten av kamerabevegelse, og Smart portrett-systemet har funksjoner som Smilutløser og Mykere hudtoner. L27 går på AA-batterier.

COOLPIX L27 leveres i fem farger: lilla med dekorasjon, svart, rød, sølv og hvit, og har en veiledende pris på 590,-.

Eva Gullerud, Markedskoordinator Nikon Norge
Telefon +47 943 13 653
E-post: eva.gullerud@nikon.no

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge
Telefon: +47 950 81 467
E-post: jon.aasen@nikon.no