16/04/2012

Nikon vinner flere priser for kvalitet og design: D5100, D800 og Nikon 1 blant vinnerne under tildelingen av TIPA- og red dot-premier

Amsterdam, Nederland, 16. april 2012 – Nikon Europe annonserte i dag at tre av selskapets produkter har blitt tildelt TIPA-premien (Technical Image Press Association) og at fire produkter er tildelt den ettertraktede premien "red dot award: product design 2012".

TIPA, Europas ledende bildepresseforening, har gitt premien for "Best D-SLR Expert" til Nikon D800, "Best Entry Level D-SLR" til Nikon D5100 og "Best Professional Flash System" til SB-910 Speedlight. Vinnerne velges av 29 fotografiblader i 13 europeiske land og tildeles produkter som juryen holder for å være de ypperste i sin kategori når kvalitet, ytelse og nytte for den angitte sluttbrukeren tas i betraktning.

Samtidig ble "red dot award: product design 2012" tildelt Nikon 1, Nikons nye kompaktkameraer, COOLPIX AW100, COOLPIX P310 og laseravstandsmåleren PROSTAFF 5. Kamerasystemet Nikon 1 ble tildelt premien "best of the best" i kategorien underholdningsteknologi og kameraer, en av kategoriene med hardest konkurranse der mange fremragende produkter deltar.

"Red dot award: product design" har blitt en av de største og mest prestisjetunge designpremier verden over. I år hadde designere og selskaper fra 58 land sendt inn 4 515 produkter.

Vinnerne vil bli utstilt fra 2. juli 2012 på utstillingen "Design on stage – winners red dot award: product design 2012" på red dot designmuseet i lokalene til et av verdens kulturarvsteder, Zeche Zollverein i Essen, Tyskland.

TIPA Best D-SLR Expert: Nikon D800

TIPA-juryen kommenterer: D800, kjent som et "multimediakamera", har en utrolig 24x36 mm (full frame) 36 MP sensor som gjør fotografene i stand til å ta bilder med imponerende kvalitet. Størrelsen på bildefilen nærmer seg utgangen til digitalkameraer av middels format, og lar fotografene skrive ut bildene i storformat. Kameraets videostandard i full HD vil også interessere avanserte fotografer som ønsker å lage kvalitetsvideo. D800 er robust konstruert uten å være for tungt, artig å bruke og utstyrt med alle vesentlige funksjoner. Kameraet har stereolyd, ISO-rekkevidde på 6 400 (kan utvides til 25 600) og en seriehastighet på 4 bilder per sekund. For TIPA-medlemmene er kameraet uten tvil det beste svaret på kombinasjonen av avanserte krav og behovene til en entusiast."

TIPA Best D-SLR Entry Level: Nikon D5100

TIPA-juryen kommenterer: "Med sin 16,2 MP sensor, bildekvalitet med høy ISO-følsomhet og fremragende oppløsning på den bakre skjermen, introduserer Nikon D5100 begynnere til kvaliteten av et virkelig speilreflekskamera, samtidig som mer avanserte brukere får et svært komplett kamera til en attraktiv pris. Enklere fotografering oppnås med praktisk tilgang til fotografkontrollerte innstillinger og en imponerende, vippbar LCD-skjerm. En rekke innebygde spesialeffekter gjør det enda artigere å bruke kameraet, inkludert innebygd HDR. I tillegg tar D5100 opp video i full 1080p HD-film."

TIPA Best Professional Flash System: SB-910

TIPA-juryen kommenterer: "Den nye blitsen SB-910 bygger på Nikons Creative Lighting System (CLS) og inkluderer et forbedret, intuitivt operativsystem og grafisk brukergrensesnitt (GUI). SB-910 Speedlight dekker de mest populære brennviddene og har en innebygd identifikasjon av FX/DX-format som optimaliserer zoominnstillingene basert på kamerahuset. Nye Speedlight har også en mer effektiv batteribruk og en forbedret varmeutkoblingsfunksjon som øker syklustiden etter hvert som blitsen varmes opp i stedet for å slå blitsen helt av til den er kjølt ned. SB-910 har nye, harde fargekompenserende filtre for balansering av fargetemperatur med glødelampe- og fluorescerende lys, og det kan endre hvitbalanseinnstillingen automatisk."

Nikon 1

Kameraene i Nikon 1-systemet, Nikon 1 J1 og Nikon 1 V1, er utstyrt med en ny CMOS bildebrikke som støtter autofokus med superhøy hastighet, og den nye bildebehandlingsmotoren EXPEED 3. I tillegg gir bruken av den nye Nikon 1-fatningen disse kameraene både ultrakompakt størrelse og lett vekt. Nikon 1-systemet har et omfattende utvalg av dedikert tilbehør: Dette inkluderer 1 NIKKOR utskiftbare objektiver i samme farger som kameraene, noe som gir et integrert utseende, Speedlight SB-N5 og GPS-mottakeren GP-N100. Det kan også bruke tradisjonelle objektiver med F-fatning, noe som gjør at brukerne kan velge blant Nikons store utvalg av utskiftbare objektiver for å skape ubegrensede bildeuttrykk.

 

Mer informasjon om "red dot design award" får du ved å besøke http://en.red-dot.org/design.html.