15-05-2018

Nikon introduserer COOLSHOT PRO STABILIZED – golferens laseravstandsmåler

Oslo, Norge, 15. mai 2018: Nikon presenterer i dag COOLSHOT PRO STABILIZED, golferens laseravstandsmåler. Dette flaggskipsproduktet er den nye, forbedrede versjonen av COOLSHOT 80-serien.

COOLSHOT PRO STABILIZED 80-seriens bildestabilisator i et mindre og lettere hus. Den har et lettlest, internt rødt OLED-display med automatisk justeringsfunksjon som finjusterer displayets lysstyrke til lyset i omgivelsene. Responstiden til målingen er kortet ned til cirka 0,3 sekunder. Det vanntette og duggfrie huset beskytter mot overraskende regn og vannsprut.

COOLSHOT PRO STABILIZED har også en indikator som viser når faktisk avstandsmåling benyttes – en LED-lampe foran blinker grønt når faktisk avstandsmåling er aktivert. Den kan derfor brukes under offisielle konkurranser* der instrumenter som måler avstanden er tillatt, fordi den klart viser at målefunksjonen for opp- og nedoverbakker (ID-teknologi) ikke brukes.

Nikons COOLSHOT eliminerer usikkerheten om avstanden, og gir brukeren mer tid til å ta strategiske avgjørelser og fokusere på hvert slag.

Alt du forventer av en golfers laseravstandsmåler er inkludert i den nye COOLSHOT PRO STABILIZED. Med dens forbedrede funksjonalitet og enkle bruk, er den ideell både for dem som bruker laseravstandsmåler for golf for første gang, og for dem som ikke har vært helt fornøyde med de tradisjonelle laseravstandsmålerne.

COOLSHOT PRO STABILIZED har en anbefalt pris på 5490 NOK.

*Undersøk lokale regler før du bruker en COOLSHOT i en offisiell konkurranse.

COOLSHOT PRO STABILIZED

Rødt, innvendig display
*Simulert bilde

Hovedfunksjoner

· Måleområde: 7,5–1090 m
· STABILIZED-funksjonen brukes til å forenkle målingen til en flaggstang på lang avstand, samtidig som vibrasjoner fra håndbevegelser reduseres. Virkningen av bildestabiliseringen: Vibrasjoner i søkerbildet forårsaket av håndbevegelser (sinusbølger) reduseres til omtrent 1/5 eller mindre¹.
· Det røde, innvendige OLED-displayet gjør bruken enklere i alle situasjoner. Den automatiske funksjonen for lysstyrkejustering fininnstiller displaystyrken etter lysnivået i omgivelsene.
· En rask og stabil målingsrespons, uansett avstand. HYPER READ er videreutviklet og viser måleresultatet på omtrent 0,3 sekunder.
· Grønn, lysende LOCKED ON-teknologi²: LOCKED ON-skiltet lyser grønt og forteller deg om avstanden til det nærmeste objektet. Når man måler overlappende objekter, vises avstanden til det nærmeste objektet med et LOCKED ON-skiltet i søkeren. På en golfbane er det for eksempel klart synlig at avstanden til flaggstangen har blitt målt, selv med trær i bakgrunnen.
· Golfmodus viser helningsjustert avstand (Horisontal avstand ± høyde). Dette er en veiledning for hvor langt du bør slå ballen og er nyttig når man golfer på en hellende bane – ID (stigning/fall)-teknologi.
· Faktisk avstand-indikatoren brukes til å vise at målefunksjonen for stigning/fall (ID-teknologi) ikke blir brukt. Når man bruker modusen for faktisk avstand, blinker indikatoren grønt mens måleren er på. Observatører kan lett bekrefte at målefunksjonen for stigning/fall (ID-teknologi) ikke brukes. Faktisk avstand-indikatoren kan også skrus av.
· Modusen første mål-prioritet brukes. Når man måler overlappende objekter, vises avstanden til det nærmeste objektet. Dette er nyttig når man spiller golf, for å måle avstanden til en flaggstang på en green når det er trær i bakgrunnen.
· Avstander vises i trinn på: 0,5 m
· Enkel eller kontinuerlig måling (opptil 8 sekunder)
· Høykvalitets 6x monokular med antirefleksbehandling i flere lag for skarpe og klare bilder
· Stort okular for bedre visning (18 mm)
· Bredt synsfelt (7,5 grader)
· Lang øyeavstand gjør den komfortabel å bruke også med briller
· Diopterjusteringsfunksjon
· Kompakt design av huset gjør det komfortabelt å holde
· Vanntett og duggfritt
· Stor temperaturtoleranse: –10 °C til +50 °C

¹ Basert på Nikons målestandarder.
² Enkeltmålinger: Når man måler overlappende objekter og avstanden til det nærmeste objektet vises, dukker LOCKED ON-skiltet opp. Kontinuerlig måling: Når figurene som vises skifter til et nærmere objekt, dukker LOCKED ON-skiltet opp.