19-06-2018

Look Deeper: Nikon og fotografen Tomas Sentpetery går under overflaten på reisemålene i Europa

Nye bilder, som er tatt med NIKKOR FX- og DX-objektiver, viser motiver over og under bakken på populære reisemål

Amsterdam, Nederland, 19. juni 2018: I en eksklusiv fotoserie som Nikon publiserer i dag, går fotografen Tomas Sentpetery i dybden for å presentere ulike populære reisemål i Europa med ulike perspektiver på steder over og under overflaten.

Tomas vet at steder alltid har mer å by på enn det vi ser ved første øyekast, og han besøkte fem turistmål i Europa – London, Paris, Krakow, Napoli og Spanias sørkyst – for å ta originale reisebilder. Utstyrt med et utvalg av kamerahus og NIKKOR FX- og DX-objektiver utforsket han og fotograferte ekstraordinære steder som finnes under de velkjente attraksjonene. Fra de nedlagte gangtunnelene i Londons undergrunnsnett til de fantastiske Wieliczka-saltgruvene i nærheten av Krakow, via det imponerende Barrio de Cuevas i Spania, det største bebodde hulekomplekset i Europa, viser bildene at det fremdeles finnes overraskende steder å utforske. Hele bildeserien kan ses her.

Big Ben og den nedlagte Aldwych-undergrunnsstasjonen i London.
Bilde over bakken: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Bilde under bakken: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Urgamle Bourbon-tunneler snor seg under Napoli.
Bilde over bakken: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Bilde under bakken: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Europas historiske byer, mangeartede kulturer og verdensberømte landemerker gjør verdensdelen til et paradis for både turister og reisefotografer. Men Tomas ville strekke seg lenger. Han ønsket å bruke Nikon D7500 med NIKKOR DX-objektiver til å fotografere «overflaten» av Europas reisemål* og flaggskipet Nikon D850 med NIKKOR FX-objektiver til å fange noe utover dette.

Barrio de Cuevas i Guadix i Spania er Europas største hulekompleks
Bilde over bakken: AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR
Bilde under bakken: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Over bakken i Krakow og Wieliczka-saltgruvene i nærheten av byen
Bilde over bakken: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Bilde under bakken: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Tomas Sentpetery kommenterer prosjektet slik: «Det finnes skjulte verdener overalt omkring oss, og jeg ville vise at det er mer ved populære turistmål enn det vi kanskje forventer. Gjør noen undersøkelser før reisen, og ikke vær redd for å gå dypere. Med det riktige utstyret og en sterk lyst til å oppleve noe er det mulig å levere fremragende reisebilder.»
 
Tomas brukte følgende utstyr under opptakene:
• Nikon D850 – Det nyeste FX-kameraet har den ideelle kombinasjonen av oppløsning, hurtighet og lysfølsomhet. Med sine 45 MP fanger det utrolig fine detaljer og gir klare, skarpe bilder som gjengir selv de fineste teksturer. ISO-området på 64–25 600 er spesielt godt egnet til å gjengi friske farger i svakt lys, noe som er ideelt for å utforske disse mørke stedene som ligger under overflaten.
• Nikon D7500 – Det er utviklet for den kresne eventyreren, og Nikon D7500 er lett, har en dynamisk bildebrikke på 20,9 MP i DX-format og slank, vippbar skjerm slik at fotografen kan fokusere og ta sine bilder nesten uansett vinkel. ISO-området kan utvides til 1 640 000, og Nikon D7500 kan derfor utnytte det tilgjengelige lyset på beste måte for ethvert reisemotiv.

FX-utstyr:
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Dette meget lyssterke supervidvinkelobjektivet gir en skarphet i hele bildeområdet som kan overgå skarpheten hos tilsvarende objektiver med fast brennvidde. Objektivets store lysstyrke og nanokrystallbelegg reduserer virkningen av skyggebilder og lysflekker og kan tilpasses sømløst til ethvert miljø under reisen.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – Det mest benyttede profesjonelle objektivet i NIKKOR-serien. Dette foretrukne vidvinkelobjektivet garanterer meget god ytelse ved svakt lys og jevn eksponering i hele zoomområdet. I mer utfordrende miljøer på reisen vil fluorbelegget på fremre og bakre linseelement avvise vann, støv og rusk.
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – Dette lette og allsidige objektivet med fast brennvidde er det perfekte valget for kreative fotografer som vil overdrive perspektiver og skape noe for seg selv. Med den svært korte brennvidden på 20 mm, den største blenderåpningen på hele f/1.8 og den kompakte utformingen kan objektivet takle utfordringen uansett om det gjelder trange interiører eller reportasjefotografering.

DX-utstyr:
• AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED – Ultravidvinkelobjektiv med zoom på 2,4 x og optisk design med høy kvalitet som sikrer bilder med utmerket oppløsning og kontrast og et minimum av fortegning. For reisefotografer er dette objektivet ideelt for å fange landskaper, overdrive perspektiver eller fotografere på steder med begrenset plass.
• AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR – Det ideelle objektivet å ha med seg hele tiden for å fange det perfekte motivet. Med det lette objektivhuset, den store blenderåpningen på f/2.8–4 og bildestabilisatorsystemet er det enkelt å fotografere med håndholdt kamera.
• AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR – Dette er et kraftig superteleobjektiv med zoom på 16,7 x som er perfekt for fotografering på reiser. Det er allsidig, har kompakt kamerahus uten at det går ut over bildekvaliteten og en praktisk zoomlåsebryter som holder objektivet på plass når fotografen er på farten.

­­­­Tomas oppsummerer slik: ­­­­«Uansett om jeg fanget inn et mørkt, trangt rom eller et stort, åpent landskap fullt av kontraster, gjorde objektivene det lett å tilpasse fotograferingen til utfordringen på hvert enkelt sted. Dette prosjektet viser hvor viktig det er å ha det riktige objektivet for hvert bilde, og at det er mulig å finne den skjulte skjønnheten i ethvert rom ved å utfordre seg selv og utstyret.»

Fotografer som lar seg inspirere av serien «Look Deeper» og ønsker å eksperimentere og utvikle sin reisefotografering, kan benytte seg av et cashback-tilbud på Nikon D7500 og NIKKOR-objektivene som Tomas brukte.

*Bildet av Big Ben i London er tatt med Nikon D800 og AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED

Om Tomas Sentpetery

Han er født i Slovakia og holder til i London, og Tomas Sentpetery er en erfaren landskaps- og portrettfotograf. Typisk for hans friske fotograferingsstil er bilder av Londons berømte landemerker rammet inn av dramatisk himmel. Tomas har også reist mye i Europa og liker å vise frem skjulte og uutforskede steder. Med denne nyeste bildeserien håper Tomas å engasjere og inspirere reisefotografer til å gå dypere når de legger ut på sitt neste eventyr.

Mer informasjon om Nikons prisbelønte produkter er tilgjengelig på www.europe-nikon.com