22-02-2019

Nikon offentliggjør flere detaljer i forbindelse med utviklingen av ny firmware for de speilløse fullformatkameraene Nikon Z 7 og Nikon Z 6

Nikon fortsetter å tilpasse seg endrede brukerbehov ved å legge til nye funksjoner og forbedret ytelse

Oslo, Norge, 22. februar 2019: Nikon har offentliggjort flere detaljer i forbindelse med utviklingen av ny firmware for de speilløse fullformatkameraene Nikon Z 7 og Nikon Z 6. Firmwaren legger til rette for nye funksjoner som Øyegjenkjenning-AF, video i RAW-format og støtte for CFexpress-minnekort. I tillegg vil kameraenes AF/AE-funksjoner forbedres.

Z-serien vil fortsette å tilpasse seg brukernes endrede behov og legge til rette for neste generasjon fotografering som kan stimulere brukernes kreativitet.

Følgende funksjoner leveres med den nye firmwaren

1. Støtte for Øyegjenkjenning-AF for stillbilder (planlagt lansert i mai 2019)
Øyegjenkjenning-AF er perfekt for portrettfotografering. Øyegjenkjenning-AF, som er under utvikling, vil virke både med AF-S (enkeltbilde AF), som egner for fotografering av mennesker som står stille, og AF-C (kontinuerlig AF), som er effektiv ved fotografering av mennesker som skifter stilling ofte. Funksjonen kan registrere flere øyne som brukeren kan velge blant når kameraet skal fokusere, noe som gir økt fleksibilitet ved fotografering av flere mennesker.

2. Forbedret AF/AE-ytelse (planlagt lansert i mai 2019)
AE (eksponeringsautomatikk)-sporing vil være mulig i kontinuerlig høy hastighet (utvidet), i tillegg til den gjeldende AF-sporingen. AF-ytelsen i svakt lys vil også forbedres og legge til rette for raskere autofokus ved både stillbilder og filmopptak i mørke eller dårlig opplyste omgivelser.

3. Støtte for video i RAW-format (lanseringsdato kommer)
Utgang av 4K UHD- og Full HD RAW-datastrøm fra kameraet vil støttes. RAW-datastrømmen kan deretter innspilles i det kompatible RAW-formatet ved å bruke en ekstern opptaker. På den måten kan brukerne utnytte de rike 12-bit fargene til å få fleksibel fargegradering.

4. Støtte for CFexpress-minnekort (lanseringsdato kommer)
Den nye firmwaren vil få støtte for CFexpress, en ny standard for minnekort som gir større brukersikkerhet. De leverer høyhastighets ytelse for en mer effektiv arbeidsflyt. Etter oppgraderingen vil brukerne kunne benytte både CFexpress- og XQD-kort om hverandre i kameraet. I tillegg til Z 7 og Z 6, vil støtte for CFexpress-minnekort også legges til de digitale speilreflekskameraene Nikon D5 (XQD-type), Nikon D850 og Nikon D500.

XQD er et varemerke som tilhører Sony Corporation.
CFexpress er et varemerke som tilhører CompactFlash Association (CFA).