11-04-2019

Nikon tar hjem fire priser i TIPA World Award 2019 for D3500, Z 6, Z 7 og NIKKOR Z 14-30mm f/4 S

Amsterdam, Nederland, 11. april 2019: Nikon har gleden av å kunngjøre at vi mottok fire priser under den prestisjetunge 2019 Technical Image Press Association (TIPA) World Awards-utdelingen. Nikon D3500 vant prisen «Best DSLR Camera», mens begge de speilløse kameraene fikk anerkjennelse: Nikon Z 6 vant «Best Full Frame Camera Expert» og Nikon Z 7 vant «Best Full Frame Professional Camera». «Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens»-prisen gikk til NIKKOR Z 14-30mm f/4 S.

TIPAs kommentarer til Nikon D3500 – vinneren av «Best DSLR Camera»

Dette kompakte og lette digitale speilreflekskameraet er rettet mot amatører som ønsker å oppgradere til et kamera som kan bruke et stort utvalg av NIKKOR-objektiver og tilbehør, slik at de kan øke kreativiteten og gleden ved fotograferingen. CMOS-bildebrikken på 24,2 MP leverer et ISO-område på 100–25 600, tilbyr serieopptak på 5 b/s og har muligheten for videoopptak i Full HD 1080/60p. Med Nikons SnapBridge-app kan brukerne enkelt dele bilder med en smarttelefon eller en tilkoblet enhet. De kan også bruken appen som fjernutløser og få tilgang til Nikon Image Space, en kostnadsfri, skybasert delings- og lagringstjeneste.

TIPAs kommentarer til Nikon Z 6 – vinner av «Best Full Frame Camera Expert»

Z 6 er rettet mot fotografer som ønsker utmerket ytelse under svake lysforhold og 4K UHD-video i fullformat med lesning av alle piksler. Den baksidebelyste CMOS-bildebrikken på 24,5 MP med fasesøkende AF på fokusplan støtter et bredt følsomhetsområde på 100–51 200 ISO og fungerer med Nikons nyeste bildebehandlingsmotor, EXPEED 6. Kameraet har 273 fokuspunkter, noe som legger til rette for bred dekning av ca. 90 % av bildeområdet, både vertikalt og horisontalt. Et alternativ for oppskarping på mellomnivå i Picture Control-menyen gjør det mulig for brukere å gjøre elementer på skjermen skarpere eller mykere ved behandling av både bilder og video.

TIPAs kommentarer til Nikon Z 7 – vinner av «Best Full Frame Professional Camera»

Det speilløse kameraet Z 7 har en CMOS-bildebrikke i FX-format på 45,7 MP som produserer store, fantastiske bildefiler. Den støtter et ISO-område på 64–25 600 ISO med utvidet ISO på 32 til 102 400. Den elektroniske søkeren dekker ca. 100 prosent, og brukeren har muligheten til å angi mange opptaksparametere mens han ser gjennom søkeren. Videofunksjoner inkluderer 4K UHD samt Full HD 120p-opptak, og støtte for Aktiv D-Lighting, elektronisk VR og fokus-peaking. Støtte for tidskoding legger til rette for synkronisering av video og lyd fra flere enheter. Bruk av NIKKOR Z S-Line-objektiver legger til rette for lyddempet og jevn justering av eksponering under videoopptak.

TIPAs kommentarer til NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – vinner av «Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens»

Med en konstruksjon med et nesten flatt frontelement legger 14-30 mm-objektivet til rette for bruk av filtertilbehør (82 mm) på det fremre elementet. Objektivkonstruksjonen inneholder 14 elementer, med fire ED-elementer og Nikons nanokrystallbelegg for å redusere lysflekker og skyggebilder. I tillegg er det en pulsmotor for jevn og lyddempet AF, en etterspurt funksjon for både stillbilder, og spesielt videoopptak. Dette objektivet er forseglet mot støv og fuktighet, og har en tilpassbar kontrollring som kan brukes til manuell fokusering, blenderåpning og eksponeringskompensasjon. Objektivet er lett, og veier kun 485 g.

Sponset av TIPA, en global leder innen fotograferings- og bildeproduksjonsbransjen. Prisene dekker fotografiske produkter og bildeproduksjonsprodukter lansert mellom 1. april 2018 og 31. mars 2019 som er stemt frem av redaktører av ledende fotograferings- og bildebehandlingsmagasiner over hele verden.

Mer informasjon om TIPA World Awards finnes på www.tipa.com