16-05-2019

Nikon lanserer firmware-versjon 2.0 for Nikon Z 7 og Nikon Z 6

Ny firmware legger til Øyegjenkjenning-AF, utvidelse av AF-søkeområdet ved lite lys og AE-sporing i kontinuerlig høy hastighet (utvidet).

Amsterdam, Nederland, 16. mai 2019: Nikon har i dag kunngjort utgivelsen av firmware-versjon 2.0, som vil forbedre ytelsen ytterligere til de speilløse fullformats kameraene Nikon Z 7 og Nikon Z 6.

Disse hovedfunksjonene som er inkludert i oppgraderingen vil bidra til å utvide mulighetene for visuelt uttrykk:

1. Øyegjenkjenning-AF i stillbildemodus 
2. Utvidelse av AF-søkeområdet ved lite lys 
3. AE-sporingskapasitet i kontinuerlig høy hastighet (utvidet)

Hovedfunksjoner i firmware-versjon 2.0

1. Øyegjenkjenning-AF i stillbildemodus
Den nye funksjonen Øyegjenkjenning-AF registrerer automatisk og fokuserer på menneskelige øyne i innstillingen automatisk valg av AF-søkefelt (AF-S, AF-C). Når øynene til flere personer oppdages, kan multivelgeren eller undervelgeren brukes til å velge hvilket øye kameraet skal fokusere på, selv når du ser gjennom den elektroniske søkeren. Når bildet er tatt, kan brukeren enkelt verifisere at bildet er i fokus ved å trykke på «OK»-knappen for å zoome inn på øyet det var tenkt å fokusere på.

2. Utvidet AF-søkeområde ved lite lys
Den nye firmwaren muliggjør enda raskere autofokus ved opptak av mørke eller svakt opplyste scener, ved både stillbildefotografering og filmopptak. Det utvider AF-søkeområdet* fra –1 EV til –2 EV på Z 7, og fra –2 EV til –3,5 EV på Z 6. Når AF-funksjonen for lite lys på Z 6 er aktivert, vil det tilgjengelige AF-søkeområdet ved lite lys* bli utvidet** fra –4 EV til –6 EV, slik at kameraet vil kunne fokusere automatisk under enda mørkere forhold.

3. AE-sporing i kontinuerlig høy hastighet (utvidet)
Tidligere ble eksponeringen låst etter det første bildet i en serie med kontinuerlig høy hastighet. Firmware-versjon 2.0 legger imidlertid til støtte for AE-sporing i kontinuerlig høy hastighet (utvidet), slik at kameraene kan spore eksponeringen akkurat som de gjør for fokus (AF-sporing). Dette sikrer at alle bilder tatt i en serie med kontinuerlig høy hastighet ikke bare er i fokus, men også er optimalt eksponert, selv når lysstyrken i scenen endres i løpet av serien.

Den nye firmwaren kan lastes ned gratis fra Nikons nedlastingssenter: https://downloadcenter.nikonimglib.com/

NOTES TO EDITORS
* Med stillbildefotografering i innstillingen AF-S, ISO 100, f/2.0-objektiv, ved 20 °C
** AF-søkeområdet ved lite lys vil ikke overstige –4 EV med Z 7