29-07-2019

VINNERE AV NIKON PHOTO CONTEST 2018–2019

Amsterdam, Nederland 29. juli 2019: Nikon Corporation har gleden av å kunngjøre vinnerne av Nikon Photo Contest 2018–2019. Nikon Photo Contest ble først arrangert i 1969 og feirer 50-årsjubileum i år. Det er en av de største fotokonkurransene i verden. Konkurransen for 2018–19 oppnådde rekordhøy oppslutning med 97 369 innsendte bidrag fra 33 000 deltakere i 170 land og regioner. Vi inviterte til å sende inn bilder i tre kategorier: Open, Next Generation og Short Film.

Vinnere av Nikon Photo Contest 2018–2019

Open Award Gold Prize: Hope
Thaib Chaidar (Indonesia)

Next Generation Gold Prize: Fanghua – (Øyeblikk fra ungdomstiden)
Tu Jinghan (Kina)

Short Film Gold Prize: Exulansis
Sara Crochet (USA)

Vinnerne ble plukket ut av et uavhengig internasjonalt dommerpanel ledet av den verdensberømte kunstdirektøren Neville Brody, som også i år tok på seg rollen som hoveddommer.

Neville Brody uttaler seg slik om årets Nikon Photo Contest:

«Denne konkurransen stiller mange spørsmål, blant annet 'Hvilken rolle vil fotografering spille i fremtiden?'. Fotografier endrer livene våre. De er rundt oss overalt, og nå for tiden ser vi verden mer gjennom bilder enn ord. Det er et internasjonalt språk som påvirker måten vi er på som mennesker og samfunn, og det kan bare bli mer betydningsfullt. Mangfoldet av bilder som har mottatt utmerkelser – fortellingene, forbindelsene og overraskelsene – vil inspirere til en fascinerende debatt om verden vi lever i, og hvordan vi ser den.»

Vinnerne av gull-, sølv- og bronsepremiene for hver kategori ble valgt med hensyn til en rekke kriterier, blant annet hvor godt de passet til kategoriens tema, budskapets styrke og nivået av kreativitet. I tillegg til de fem gullpremiene mottok ett av bidragene prisen Participants’ Choice og en annen spesialpris ble utdelt for å feire 50-årsjubileet til Nikon Photo Contest. Totalt ble det utdelt 47 priser.

Kunngjøringen av Grand Prize-vinneren skjer på den offisielle prisutdelingen i Tokyo 23. august 2019.

Alle prisvinnende bilder og videoer ligger på nettstedet for Nikon Photo Contest 2018–2019 , sammen opplysninger om bidragene.

Nikon Photo Contest har som mål å berike bildekulturen for både profesjonelle og amatører. Siden den første konkurransen ble avholdt i 1969, har mer enn 440 000 fotografer over hele verden sendt inn over 1 710 000 bidrag, noe som gjør det til en virkelig internasjonal begivenhet.