27-08-2019

NIKON LANSERER EN EGEN 3D LUT FOR N-LOG OG KUNNGJØR STØTTE FOR RAW-VIDEOUTGANG FOR NIKON Z 7 OG Z 6

Oslo, Norge, 27. august 2019: Nikon lanserer i dag en dedikert LUT (oppslagstabell) for N-Log-videografi, som er en funksjon i Nikon Z 7- og Z 6-kameraene. En ny firmware-oppdatering, som vil støtte RAW-videoutgang rett fra kameraet, lanseres senere i år for Z 7- og Z 6-kameraene. Denne firmwaren vil legge til rette for innspilling i Apples allsidige ProRes RAW-videoformat på Ninja V 4K HDR-skjermen/opptakeren laget av ATOMOS, Nikons samarbeidspartner for utvikling av RAW-videoutgangsteknologi.

Med denne firmwareutgivelsen vil Nikon Z 7 og Z 6 være de første forbrukerkameraene som offisielt støtter RAW-videoutgang, noe som foreløpig bare er tilgjengelig på profesjonelle filmkameraer. RAW-videofiler gir mest informasjon, akkurat som RAW-data for stillbilder. Ved å gjøre fargegradering i etterproduksjonen enda mer fleksibel vil støtten for RAW-videoutgang plassere Nikons speilløse kameraer i samme klasse som profesjonelle filmkameraer, noe som gjør dem til et rimelig valg for fullskala filmproduksjon. RAW-videoutgangfunksjonen vil kreve en ekstra oppgradering innvendig som må utføres på et lokalt Nikon-servicesenter, og som det vil påløpe kostnader for.

Den dedikerte LUT-en for Nikons N-Log er kompatibel med Rec. 709-fargerom. Det er også en 3D LUT, som gjør det mulig å justere lysstyrke, metning og nyanse, i tillegg til RGB-farger. En LUT er forvalg av RGB-fargeverdier, brukt til å endre utseendet til videoopptak ved fargegradering under etterproduksjonen. N-Log HDMI-utgangsopptaket for Z 7 og Z 6 er optimalisert for 10-bit opptak, som får frem bildebrikkens fulle dynamiske område. Den registrerer mye graderingsinformasjon i høylys og skygger for å gi mer fleksibel fargegradering.

LUT-en vil være tilgjengelig for kostnadsfri nedlasting fra Nikon Z 6- og Z 7-sidene på Nikons nedlastingssenter: https://downloadcenter.nikonimglib.com/.

Firmware-oppdateringen er kostnadsfri.

RAW-videoutgang: Før nedlasting av firmware-oppdateringen må et autorisert Nikon-servicesenter endre en innstilling innvendig i kameraet for at RAW-videoutgang kan aktiveres. Det vil påløpe kostnader for denne tjenesten.