15-08-2019

NIKON UTMERKER SEG PÅ EISA AWARDS 2019–2020 MED FØRSTEPREMIE I TO KATEGORIER

Amsterdam, Nederland 15. august 2019: I dag har Nikon gleden av å kunngjøre at Nikon Z 6 har vunnet prisen Camera of the Year og NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S har vunnet prisen Professional Standard Zoom Lens på EISA Awards 2019–2020. Premiene for speilløse systemprodukter anerkjenner Nikons evne til å utvikle markedsledende, nyskapende produkter for fotografer.

Dette er den andre utmerkelsen for Nikon Z 6 i år. Den forrige var prisen Best Full Frame Camera Expert på TIPA World Award i april. I mellomtiden har også objektivene i NIKKOR S-serien sanket priser, takket være NIKKOR Z 14-30mm f/4 S-objektivets triumf i TIPA-kategorien Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens. EISA-prisene er den siste anerkjennelsen av Nikon Z-serien, etter Red Dot Award: Product Design 2019-seieren, og bekrefter Nikons lederposisjon i dagens bildekultur takket være suveren optisk ytelse.

EISA-kommentarer om Nikon Z 6, vinneren av prisen Camera of the Year 2019–2020

Nikon har laget et suverent kamera med sensasjonell håndtering og robust konstruksjon som leverer utmerkede bilder i nesten alle opptakssituasjoner. Autofokussystemet inkluderer Øyegjenkjenning-AF, som gjør det mulig å fokusere presist uansett hvor motivet er plassert i bildefeltet. Den store og skarpe elektroniske søkeren gir en svært nøyaktig forhåndsvisning av bildene dine, og den interne bildestabilisatoren bidrar til å gjøre bildene skarpe med hvert eneste objektiv du bruker, inkludert objektiver med F-fatning for digitale speilreflekskameraer. Dette er helt enkelt det beste allround-kameraet for seriøse fotografer.

EISA-kommentarer om NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, vinner av prisen Professional Standard Zoom Lens 2019–2020

NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S er et lyssterkt og profesjonelt standard zoomobjektiv for Nikon Z-systemet. Det er solid og robust og bruker nanokrystallbelegg i tillegg til det nye ARNEO-belegget for å redusere lysflekker og skyggebilder. Elementene foran og bak har et fluorbelegg for å avvise støv, olje og fuktighet. Takket være en tilpassbar kontrollring kan fotografen enkelt justere blenderåpningen eller eksponeringskompensasjonen. Et OLED-panel på objektivhuset viser blenderåpning, fokusavstand eller brennvidde. Med fantastisk optisk ytelse som kombinerer høy oppløsning og attraktiv bokeh, er dette objektivet perfekt for kameraene i Nikon Z-serien.

Prisutdelingen European Imaging and Sound Association (EISA) feirer nye innovasjoner som kombinerer den mest avanserte teknologien og de mest ønskelige funksjonene med klasseledende ytelse. Organet utgjør et unikt og mangeårig samarbeid mellom 55 av de mest respekterte spesialmagasinene fra 29 land over hele verden. Priskategoriene endres hvert år og gjenspeiler utviklingen i produktdesign og tilkoblingsmuligheter.

Besøk EISAs nettsted for mer informasjon: https://www.eisa.eu/
Mer informasjon om Nikons prisvinnende produkter er tilgjengelig på www.europe-nikon.com