30-09-2019

NIKON ER STOLT SPONSOR AV MARILYN STAFFORD FOTOREPORTAGE AWARD

Amsterdam, Nederland, 30. september 2019: I dag kunngjør Nikon at de er den stolte, europeiske sponsoren av Marilyn Stafford FotoReportage Award 2019. Den verdensomspennende konkurransen, tilrettelagt av FotoDocument, er opprettet for å hylle talentfulle, kvinnelige fotografer og fremheve den positive kraften til fotojournalistikk og dokumentarfotografering for å bevisstgjøre viktige, men underrapporterte, sosiale, miljømessige, økonomiske og kulturelle spørsmål.

Den anerkjente, amerikanskfødte fotografen Marilyn Stafford, basert i Storbritannia, etablerte prisen i 2017 for å hjelpe kvinner på dette feltet med å få den anerkjennelsen de fortjener. Marilyns eget arbeid, som dokumenterte algeriske flyktninger i Tunisia, nådde forsiden av The Observer i 1958 og sørget for oppmerksomhet rundt saken deres.

Den årlige tildelingen bevilger 2000 pund til en profesjonell, kvinnelig fotograf slik at hun kan fullføre en dokumentarisk fotofortelling, samtidig som det gir en plattform for kvinnelige fotografer til å promotere arbeidet sitt i det tradisjonelt mannsdominerte feltet for fotojournalistikk. Sponsingen fra Nikon anerkjenner deres fortsatte engasjement for å dyrke frem kvinnelige talenter i fotograferingsbransjen.

Grunnleggeren av prisen og den banebrytende fotografen, Marilyn Stafford, sa, “Jeg gleder meg over å kunne samarbeid med Nikon for dette årets pris. Som Nikon-bruker selv, har utstyret vært en pålitelig følgesvenn gjennom hele min karriere og har gjort det mulig for meg og utallige andre fotografer å utføre det viktige arbeidet vårt. Nikons støtte er nødvendig for å kunne belyse noen av verdens viktigste spørsmål og synliggjøre hvordan kvinner bidrar til å takle disse gjennom kraften i fotografering."

Rebecca Newton, PR-sjef hos Nikon UK, sa, "Vi gleder oss over å kunne sponse Marilyn Stafford FotoReportage Award, som fremhever det fantastiske arbeidet som utføres av talentfulle, kvinnelige fotografer i Europa og resten av verden. Det å tilby fotografer utstyret de trenger for å fortelle historiene sine, er i sentrum av det vi gjør. Det er en ære å støtte dem som følger i fotsporene til Marilyn Stafford for å få frem endringer i verden gjennom inspirerende bilder.

Søknadsprosessen er nå åpen for kvinnelige fotografer, uansett sted i karrieren og uavhengig av nasjonalitet, forutsatt at de har fullført minst én dokumentarisk fotohistorie som viser positive løsninger på verdens største problemer på lokalt eller globalt nivå.

Innsendelsene vurderes av et panel av bransjeeksperter, inkludert Marilyn Stafford og Rebecca Newton fra Nikon. Vinneren blir kunngjort i desember og vil motta bevilgningen til prosjektet sitt, i tillegg til at det endelige prosjektet deres blir vist på Nikon School i London sentrum for et invitert publikum.

Om utmerkelsen

Deltakere må fylle ut et søknadsskjema og sende inn en eksisterende fotohistorie uavhengig av emne, som består av minimum 15 fotografier, som viser at de kan formidle en sammenhengende visuell historie og produsere fremragende bilder. Siste frist for innsendelse er 15. november 2019. Deltakere må være over 18 år og konkurransen er åpen for alle nasjonaliteter. Besøk Marilyn Stafford- eller FotoDocument-nettstedet for mer informasjon: https://www.marilynstaffordphotography.com/fotoaward
https://fotodocument.org/fotoaward/

Om Marilyn Stafford

Marilyn Stafford ble født i Cleveland i Ohio i USA. Karrieren som fotograf startet ved en tilfeldighet i New York i 1948 da vennene ba henne fotografere Albert Einstein. Marilyn har dekket et bredt spekter av emner, inkludert flyktninger, stammefolk, internasjonal mote og fremtredende historiske skikkelser. Til tross for at hun pensjonerte seg i 1980, fortsetter hun å bane vei for håpefulle kvinnelige fotojournalister, og etablerte Marilyn Stafford FotoReportage Award i 2017 for å tilby en plattform for å fremme arbeidet til dyktige kvinnelige fotografer og for å hjelpe til med å rette opp ubalansen i en mannsdominert bransje. Marilyn bor nå på sørkysten av England.