10-09-2019

NIKON Z 6 ESSENTIAL MOVIE KIT: DER SPEILLØS FILMSKAPING STARTER

Oslo, Norge, 10. september 2019: I dag lanserer Nikon sitt første filmsett for speilløse kameraer, som passer for både profesjonelle filmskapere og innholdsskapere – filmsettet for Nikon Z 6. Det er designet med frihet i tankene, og tilbyr det som kreves for å sette raskt i gang med filmingen, med alle de viktigste verktøyene for å lage filmer av høy kvalitet. Ved å la filmskapere fritt tilpasse flere komponenter slik at de passer til deres personlige preferanser, unngår man utgiftene med unødvendig utstyr.

Settet inneholder det speilløse kameraet Nikon Z 6, som gir fullformats 4K-video av høy kvalitet ved høye bildefrekvenser, samt FTZ-objektivadapteren som muliggjør sømløs integrering med et stort utvalg av NIKKOR-objektiver med F-fatning. Den optiske bildestabilisatoren (VR) med fem akser i kameraet arbeider sammen med den elektroniske bildestabilisatoren for stødige opptak, og Atomos Open Protocol støttes for å legge til rette for sømløs integrering av Atomos Ninja V som følger med. En firmware-oppdatering som slippes senere i år, vil støtte Apples ProRes RAW-opptak fra kameraets RAW-utgang når du bruker Atomos Ninja V, noe som gir maksimal fleksibilitet ved gradering. SmallRig-kamerabur med hurtigutløser har et toppmontert grep for jevnere bevegelige bilder og enklere sporing.

Ved å lansere dette ultimate settet for den uavhengige filmskaperen, tilbyr Nikon en rimelig løsning som er liten av størrelse, men som gir store store muligheter. Fleksibilitet er innebygd fra starten av, slik at settet kan skreddersys med tilleggsutstyr som passer til enhver filmstil.

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager, Nikon UK, oppsummerer fordelene slik: «Med Nikon Z 6 Essential Movie Kit leverer vi en etterlengtet løsning for erfarne og profesjonelle innholdsskapere som ønsker å dra nytte av Nikon Z 6s videomuligheter på høyt nivå. Ettersom det fokuserer på de viktigste behovene til videografer, uten unødvendig tilleggsutstyr, er dette det ideelle startsettet for å utforme din personlige arbeidsgang med video med Nikon. Dessuten har det fordelen av opptaksmulighetene i RAW som vi snart lanserer, noe som gjør det til en sikker investering for fremtiden.»

Forhåndsbestilling av Nikon Z 6 Essential Movie Kit kan gjøres nå og utsendelsene starter fra midten av september. Filmsettet vil ha salgsstart 16. September til en anbefalt utsalgspris på NOK 29 890,-.

DETTE FØLGER MED

Nikon Z 6 kamerahus: 24,5 MP, 100–51200 ISO, 4K-opptak oversamplet fra 6K med lesing av hele pikselområdet, opptil 120 b/s i FHD, 10-biters N-Log og tidskodeutgang, 8-biters internt opptak med opptil 144 Mbps, innebygde funksjoner for sakte film og intervallfilm.

Nikons FTZ-objektivadapter: muliggjør bruk av NIKKOR-objektiver med F-fatning uten tap av kvalitet, inkludert et stort utvalg Cine-objektiver.

Atomos Ninja V: fleksibel overvåking og opptak i redigeringsklare ProRes- og DNxHR-formater.

SmallRig-kamerabur med hurtigutløser: det innebygde Manfrotto-kompatible hurtigutløsersystemet gjør at du kan ta det av og på stativer i løpet av sekunder. 

Nikons EN-EL15b-batterier: to oppladbare litium-ion batterier, som sørger for at du alltid er klar til å filme den neste scenen.

Spiralrullet HDMI-kabel: støtter høyhastighets HDMI 2.0 for 4Kp60 ProRes- og RAW-opptak med høy bildefrekvens.

5200 mAh-batterier: to batterier og en hurtiglader sørger for at Atomos fortsetter å kjøre, selv på de lengste opptaksdagene.

SmallRig-håndtak for kamerabur: toppmontert grep for enkelt følgefokus.

SmallRig Magic Arm: monter Atomos Ninja V til kameraburet med Magic Arm-klemmen.

Flere detaljer om firmware-oppdateringen som vil muliggjøre støtte for Apples ProRes RAW er tilgjengelig i pressemeldingen som ble utstedt 27. august 2019: Nikon lanserer en egen 3D LUT for N-Log og kunngjør støtte for RAW-videoutgang for Nikon Z 7 og Z 6. Utgivelser finner du i presseseksjonen på ditt lokale Nikon-nettsted.