10-10-2019

FREMRAGENDE SPEILLØS YTELSE I SVAKT LYS: MØT NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Amsterdam, Nederland, 10. oktober 2019: I dag introduserer Nikon et ikonisk objektiv til sine speilløse kameraer: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Med den samme klassiske utstrålingen til det legendariske objektivet Nikon Noct med F-fatning og en revolusjonerende optisk konstruksjon, tilbyr den ultravide blenderåpningen og den eksepsjonelle skarpheten nye, enestående muligheter i svakt lys.

Det eksepsjonelt godt konstruerte NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct er et banebrytende objektiv med manuell fokusering. Den brede Z-fatningen og den store blenderåpningen på f/0.95 åpner for en verden av nye muligheter i svakt lys. Fra portretter til nattbilder og filmskaping kombineres den utrolige dybden og skarpheten for å gjengi hvert eneste bilde og komposisjon i en filmaktig stil.

To antirefleksbelegg – ARNEO-belegg og nanokrystallbelegg – samarbeider for å motvirke skyggebilder og lysflekker, mens korrigering av aberrasjon blir dramatisk forbedret med et presisjons asfærisk linseelement med stor diameter og høy brytningsindeks. Det hardføre fluorbelegget avviser støv, smuss og fuktighet uten at det går ut over bildekvaliteten.

Et OLED objektivinformasjonspanel gjør det mulig å bekrefte blenderåpning, fokusavstand og dybdeskarphet rett på objektivet og en intuitiv kontrollring muliggjør jevn og lydløs kontroll over funksjonene, inkludert blenderåpning og eksponeringskompensasjon. Fra AE-lås til lysmåling og alternative eksponeringer, den utvidede Fn-knappen har opptil 17 funksjoner som kan tilordnes slik at de samsvarer med Fn-knappen på kamerahuset. Objektivnavnet og detaljene er inngravert for et elegant utseende og langvarig lesbarhet.

Portrettfotografer vil se motivene sine skarpt gjengitt – selv når de fotograferer med største blenderåpning på f/0.95 – og opplever eksepsjonell estetisk kontroll under alle lysforhold. Vakker bokeh er garantert, og den er jevn helt ut til kanten av bildefeltet.

Det har aldri vært så tilfredsstillende å forevige natten. Et optisk konstruksjon med 17 elementer i 10 grupper sørger for at punktlyskilder gjengis vakkert, selv ved fotografering med full blenderåpning. Fra nattlandskap til astrofotografering, resultatene er forbløffende.

Og filmskapere vil glede seg over den gode dybdekontrollen som den store største blenderåpningen på NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct gir, og som skaper mektige filmopptak fulle av følelser, karakter og atmosfære.

Da han presenterte objektivet som hyller det anerkjente Noct-objektivet med F-fatning og brennvidde på 58 mm, uttalte Nikon Europe BVs Manager Product Marketing, Dirk Jasper, følgende: «NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct er ikke bare et høydepunkt innen optisk konstruksjon, men det legemliggjør også prinsippet bak utviklingen av Nikons Z-fatning – å legge til rette for at de beste optiske objektivene kan skapes i denne skalaen. Dette er et objektiv som hedrer fortiden, mens det representerer et enormt fremskritt når det gjelder egenskaper i svakt lys. Det er spennende å se løftet fra Z-fatningssystemet bli oppfylt på denne måten.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene

ARNEO-belegg + nanokrystallbelegg: To antirefleksbelegg motvirker skyggebilder og lysflekker. Nikons ARNEO-belegg motvirker vertikalt innfallende lys. Nanokrystallbelegget motvirker diagonalt innfallende lys.
Asfærisk linseelement: Et presisjons asfærisk linseelement med stor diameter og høy brytningsindeks forbedrer korrigering av aberrasjon dramatisk.
Fluorbelegg: Nikons hardføre linsebelegg avviser støv, smuss og fuktighet uten at det går ut over bildekvaliteten.
Høypresisjons fokuseringsring: Juster fokus med ekstrem nøyaktighet og naturlig vridning. Ideell for både stillbilder og filmopptak.
Inngravert skrift: Objektivnavnet og detaljene er inngravert for et elegant utseende og langvarig holdbarhet.
OLED objektivinformasjonspanel: Bekreft blenderåpning, fokusavstand og dybdeskarphet raskt på objektivet.
Intuitiv kontrollring: Tilordne og kontroller funksjoner som blenderåpning og eksponering.
Utvidet Fn-knapp: Funksjonene som kan tilordnes samsvarer med Fn-knappene på kamerahuset.