10-10-2019

DET SPEILLØSE DX-KAMERAET Z 50 OG DE FØRSTE NIKKOR Z DX-OBJEKTIVENE SLUTTER SEG TIL NIKON Z-FAMILIEN

London, England, 10. oktober 2019: Nikon introduserer i dag Nikon Z 50, det første speilløse kameraet i Z-serien i DX-format samt de to første NIKKOR Z DX-zoomobjektivene: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR og NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Nyheten Nikon Z 50 tar bilder med perfekt fokus og suveren kvalitet samt 4K-filmer som er rike på detaljer, dybde og farger. Ved å kombinere Z 50 med de nye NIKKOR Z DX-objektivene, vil det nye speilløse DX-systemet levere fantastiske bilder, fra vidvinkel til telefoto.

Utstyrt med en stor 20,9 MP bildebrikke i DX-format, tar Z 50 de optiske fordelene med Nikons speilløse kamerasystem inn i et solid og kompakt DX-kamerahus. Funksjoner som er hentet fra de anerkjente Nikon Z 7- og Z 6-kameraene inkluderer den vide Nikon Z-fatningen og det lyssterke, omfattende Hybrid AF (autofokus)-systemet. Z 50 har i tillegg en skarp elektronisk søker, en vippbar berøringsskjerm og det gode grepet som gjør Nikons speilløse kameraer så behagelige å holde. Intelligent øyegjenkjenning-AF gjør Z 50 perfekt til portretter, og serieopptak på opptil 11 b/s (med AF/AE) får med seg det som skjer. Z 50 er kompatibel med Nikons FTZ objektivadapter, som gjør det mulig å bruke NIKKOR DSLR-objektiver med F-fatning sammen med kameraet.¹

Begge DX-objektivene med Z-fatning er optimalisert for de suverene lysegenskapene til den vide Nikon Z-fatningen. Disse zoomobjektivene fokuserer raskt, lydløst og jevnt, noe som gjør dem like godt egnet til video som til stillbilder. Det ultrabærbare NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR er et helt flatt zoomobjektiv som dekker både vidvinkel- og portrettområdet på en utmerket måte. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR er en kompakt telezoom: Med dette objektivet kan brukerne gå fra å ta unike portretter til å ta bilder av det som skjer langt unna med jevn, stødig presisjon.

Nikon Z 50 | 0,6 sek. | f/5.6 16 mm | ISO 200 | NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Nikon Z 50 | 1/160 sek. | f/6.3 250 mm | ISO 400 | NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Robert Harmon, produktsjef for Nikon UK, sier: «Uansett om du har lidenskap for fotografering eller video, tilbyr Nikons nye speilløse kamera Z 50 en spennende blanding av kreativitet og kraft. I tillegg til de nye NIKKOR Z DX-objektivene, får du sømløs kompatibilitet med alle objektiver med Z-fatning. Og hvis du har objektiver og tilbehør med F-fatning i fotobagen din, kan du bruke dem også. Det har ingenting å si om du har et digitalt speilreflekskamera fra Nikon eller bruker Nikon for første gang: Nikons speilløse DX-system gir deg rom til å utvikle deg.»

Nikon Z 50 og NIKKOR Z DX-objektivene vil være tilgjengelige vinteren 2019

Sett med kamera og objektiv vil få en forhandlerpris fra NOK 10 990,-

Nikon Z 50

Ypperlig bildekvalitet: vid Nikon Z-fatning, stor CMOS-bildebrikke på 20,9 MP i DX-format (APS-C) og rask EXPEED 6 bildebehandlingsmotor.
Skarpt hele veien: Hybrid AF (autofokus)-system. 209 fokuspunkter på bildebrikken dekker ca. 90 % av bildefeltet, horisontalt og vertikalt, for suveren kant-til-kant skarphet.
Strålende i svakt lys: stort 100–51200 ISO-område og autofokus ved svakt lys ned til -4 EV.
Intelligent øyegjenkjenning-AF: låser seg automatisk på motivets øyne, uansett om motivet er alene eller et ansikt i en gruppe.
Raskt serieopptak: opptil 11 b/s med autofokus (AF) og automatisk eksponering (AE).
Lydløs betjening: Nikon Z 50 fokuserer stille og har en lydløs innstilling for fotografering.
4K-filmer: brukere kan spille inn 4K/UHD-filmer med 30p og få opptak i sakte film i Full HD uten begrensninger med beskjæringsfaktor. Du kan lage intervallsekvenser i 4K i kameraet.
Jevn elektronisk søker: ultraskarp elektronisk søker (2360k-punkter) kan vise et naturlig bilde, tilsvarende det i en optisk søker i et digitalt speilreflekskamera. Eller du kan se bilder slik de vil se ut med innstillingene som er brukt.
Stor, vippbar berøringsskjerm: LCD-skjerm med høy oppløsning (1040k-punkter) med berøringskontroller i smarttelefonstil. Kan vippes opp eller ned for fleksibilitet når du tar opp video eller tar selvportretter.
Kreative effekter: 20 effekter i kameraet for bilder og video. Intensiteten kan justeres når du forhåndsviser effekten.
Speilløst DX-kamerahus med blits: enkelt å ta med seg med en sterk magnesiumlegering foran og på toppen.
Nikon-ergonomi: godt grep for komfortabel håndtering og gjennomtenkt plassering av knapper, hjul og kontroller på berøringsskjermen.
Enkelt menysystem i DSLR-stil: velkjent for brukere av Nikons digitale speilreflekskameraer og enkelt å mestre for førstegangs Nikon-brukere.
Raske tilkoblinger: Wi-Fi® og Bluetooth® pluss Nikons SnapBridge-app gjør det enkelt å sende bilder og filmer til alle enheter for deling eller lagring.
Et system du vil like: kompatibelt med FTZ objektivadapteren og Nikon DSLR-tilbehør, inkludert fjernkontroller, DSLR-blitser, mikrofoner og mer.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

• Ultrabærbar vidvinkelzoom: hurtigfokuserende objektiv med brennvidder fra vidvinkel til normal (16–50 mm, tilsvarende 24–75 mm i FX-format/35 mm).
• Minste fokusavstand på bare 0,2 m: lar brukerne fokusere på detaljer i nærbilder.
•  Innebygd bildestabilisator: fotografer med lukkertider som er inntil fire og en halv trinn lengre enn ellers mulig.² Få klarere i bilder i svakt lys og spill inn jevne videoopptak selv om du filmer mens du går.
•  Lydløs kontrollring: for nøkkelfunksjoner som manuell fokusering, blenderkontroll og eksponeringskompensasjon.
•  Objektiv i lommen: veier bare 135 gram og er flatt som en pannekake når det er inntrukket.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

• Kompakt telezoomobjektiv: hurtigfokuserende objektiv med brennviddeområde fra normal til telezoom (50–250 mm, tilsvarer 75–375 mm i FX-format/35 mm).
• Minste fokusavstand på bare 0,5 m: lar brukerne fokusere skarpt på motiver som er nær.
•  Innebygd bildestabilisator: ta bilder på lukkertider som er inntil fem stopp lengre enn det som er mulig ellers.²
•  Lydløs kontrollring: for nøkkelfunksjoner som manuell fokusering, blenderkontroll og eksponeringskompensasjon.
•  Reis lett: Objektivet er superkompakt når inntrukket og veier 405 gram.

¹ Ca. 360 NIKKOR-objektiver med F-fatning kan brukes med Nikon Z-kameraet ditt. Gå til det Nikons offisielle nettsted for å finne mer informasjon om NIKKOR-objektivsystemet.
² Basert på CIPA-standarder.

ANSVARSFRASKRIVELSER
Bluetooth®-ordmerket og -logoer er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc., og Nikon og tilknyttede selskaper bruker alle slike merker og logoer under lisens.
Wi-Fi® og Wi-Fi Certified-logoen er registrerte varemerker for Wi-Fi Alliance®.