14-11-2019

NIKON INTRODUSERER TELESKOPKIKKERTENE 20x120 IV og 25x120

Oslo, Norge, 14. november 2019: I dag introduserer Nikon teleskopkikkertene 20x120 IV og 25x120 samt et kompatibelt ettbensstativ med adapter. Disse kraftige kikkertene er ideelle for et bredt spekter av bruksområder, både profesjonelt og ellers, for eksempel til overvåkning, kommersielt fiske, seiling eller astronomisk observasjon.

Begge teleskopkikkertene 20x og 25x gir et lyst, høyoppløselig bilde med en stor objektivdiameter på 120 mm. Det overlegne optiske systemet i teleskopkikkert 20x120 IV gir et skarpt bilde med naturtro farger, hvor ulike avvik kompenseres raskt. Teleskopkikkert 25x120 gir en kraftig, dynamisk observasjon med suverent «flatt bilde» samtidig som synsfeltet er bredt (tilsynelatende synsfelt 64,7˚).

Kikkerthuset er lufttett og vanntett for å hindre at regn eller nattdugg trenger inn, og er fylt med nitrogengass for å holde innsiden duggfri. Holdbarheten er sikret med kraftig korrosjonsbeskyttelse samt egenskaper som motstår risting, noe som bidrar til å gi topp ytelse gjennom en lang levetid.

For et mer stødig bilde og enklere observasjon kan begge modellene monteres på et ettbensstativ med adapter (valgfritt).

Teleskopkikkert 20x120 IV med gaffelfeste

Teleskopkikkert 25x120 med gaffelfeste og ettbensstativ (med adapter)

Viktigste egenskaper:

•    Stor objektivdiameter på 120 mm gir et lyst bilde med høy oppløsning.
•    Teleskopkikkert 20x120 IV har et overlegent optisk system, noe som gir et skarpt bilde hvor ulike avvik kompenseres raskt.
•    Teleskopkikkert 25x120 gir en kraftig, dynamisk observasjon med et bredt synsfelt (tilsynelatende synsfelt 64,7˚) samt et uovertruffent flatt bilde.
•    Stor øyeavstand gir et klart synsfelt, og hornformede øyemuslinger i gummi gir lettere sikt.
•    Et lufttett og vanntett kikkerthus hindrer at regn og nattdugg kommer inn, og en duggsikker konstruksjon fylt med nitrogengass holder kikkerten innvendig fri for dugg. Kraftig korrosjonsbeskyttelse samt egenskaper som motstår risting opprettholder ytelsen gjennom en lang levetid.
•    Fordi den er utstyrt med et solid gaffelfeste, er den lett å bruke med 360˚ horisontal rotasjon og -30˚ (nedover) til +70˚ (oppover) helning.
•    Å bruke et holdbart ettbensstativ med adapter (valgfritt) gjør observasjonen enklere og sikrer et mer stabilt bilde.