17-12-2019

RAW VIDEOUTGANG FOR NIKON Z 7 OG Z 6

London, United Kingdom, 17. desember 2019: Nikon kunngjør i dag at RAW-videoutgang gjøres mulig for de speilløse fullformatskameraene Z 7 og Z 6. Oppgraderingen kommer med utgivelsen av firmware 2.20.

Nikon er den første kameraprodusenten som muliggjør RAW-videoutgang direkte fra et speilløst fullformatskamera over HDMI. Brukere av kameraene Z 7 og Z 6 vil kunne sende en 12-bits RAW-videostrøm til en Atomos Ninja V ekstern opptaker, som er inkludert i filmsettet for Nikon Z 6¹ ². Videostrømmen blir spilt inn som ProRes RAW³, som bevarer fargenøyaktighet og utvider lysstyrke og skyggedetaljer. Videografer vil dra nytte av maksimal fleksibilitet i etterbehandlingen uten at det sinker redigeringen, noe som er ideelt for HDR-arbeidsflyten.

Etter nedlasting av oppdateringen av firmware 2.20, kan støtte for RAW-videoutgang installeres på kameraene Z 7 og Z 6 ved Nikon-servicesentre til en pris av NOK 2 025,-. For øvrig vil tjenesten være gratis for alle Nikon Z 6-kameraer som er kjøpt som del av filmsettet for Z 6.

Overlegen bildekvalitet er grunnlaget for Nikon Z-serien, og muliggjøring av RAW-utgang via HDMI er en viktig forbedring for videografer av alle slag. Z-serien vil fortsette å svare på endrende brukerbehov og tilby neste generasjons funksjoner gjennom fremtidige firmware-oppdateringer.

¹ Klargjør Z 7- eller Z 6-kameraet for 12-bits RAW-videoutgang. Last ned oppdateringen av firmware 2.20 og ta deretter kameraet med til et Nikon-servicesenter for å aktivere RAW. Gebyrer påløper. Kontakt ditt lokale Nikon-servicesenter for mer informasjon.
Last ned firmware 2.20 for Z 7 her.
Last ned firmware 2.20 for Z 6
her.
Finn ditt Nikon-servicesenter 
her.

² Det kan tenkes at Atomos Ninja V eksterne opptakere også krever en firmware-oppdatering for å være kompatible med Nikon RAW-video. For mer informasjon kan du se Atomos' nettsted.
³ ProRes RAW er et RAW videoformat utviklet av Apple Inc. i 2018.
⁴ Hvis din Z 6 ble kjøpt som en del av filmsettet for Z 6, og ennå ikke har støtte for RAW-videoutgang forhåndsinstallert, vil ditt nærmeste Nikon-servicesenter installere det gratis.
Kvittering kreves.Mer informasjon om Nikons prisvinnende produkter er tilgjengelig på www.europe-nikon.com