07-01-2020

SKAP DITT BESTE ARBEID HITTIL MED NYHETEN NIKON D780

Stockholm, Sverige, 7. januar 2020: I dag introduserer Nikon et digitalt speilreflekskamera med høy ytelse som gir kreative fotografer alt de vil ha av et fullformatskamera – og mere til. En pålitelig partner for alle typer kreative mennesker: D780 er like god på stillbilder som på filmer.

Det robuste kameraet D780 har et raskt, dedikert hybrid AF-system for fotografering i Live View, og et raskt, kraftig fasesøkende AF-system med 51 punkter for fotografering med søkeren. Ved fotografering i Live View drar fotografer og filmskapere fordel av det samme AF-systemet som finnes i det anerkjente speilløse kameraet Nikon Z 6. Brukere kan låse uttrykk med Øyegjenkjenning-AF og dra nytte av AF for svakt lys som gir sikker motivinnhenting helt ned til -6 EV. Fotografer som tar bilder gjennom søkeren, drar fordel av sporing og hurtig veksling mellom avanserte AF-moduser.

Raskt serieopptak øker allsidigheten til dette kameraet: opptil 7 b/s ved fotografering med søker og 12 b/s ved lydløs fotografering i Live View. Andre utrolige funksjoner inkluderer den lynraske lukkerhastigheten på 1/8000 s som gir fotografer fleksibilitet til å synkronisere med Nikon-blitser. Eller de kan strekke tiden helt til 900 s, perfekt for å fange dramatiske lysspor og byens natteliv.

Filmfotografer vil like kvaliteten på opptakene de kan oppnå med D780. Kameraet bruker bildebrikkeoppløsningen på 6K for å produsere 4K/UHD-opptak med ultrahøy oppløsning ved 30p / 25p / 24p uten beskjæringsfaktor. Videografer kan også bruke en ekstern filmopptaker til å gjøre rike HLG HDR-opptak som kan vises direkte på en kompatibel TV eller monitor.

Nikon D780 | 1/1250 sek. | f/5.6 15 mm | ISO 4000 | AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED

Nikon D780 | 1/3200 sek. | f/2.0 50 mm | ISO 200 | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager for Nikon UK, sier: «Mange fotografer liker digitale speilreflekskameraer og de har ventet på en modell som D780. Hvis du liker digitale speilreflekskameraer, og ønsker å ta både stillbilder og filme, er dette den perfekte løsningen. Hvis du ønsker å utforske speilløs fotografering, har vi dessuten Z-systemet til det! Uansett hvilket system som begeistrer bildeskapere, er vi glade for å tilby dem allsidigheten som lar dem skape uten grenser.»

 

Oppsummering av de viktigste funksjonene

SØKER-AF. Det fasesøkende systemet med 51 punkter er følsomt ned til -3 EV. Du får enestående sporingsfunksjoner og rask veksling mellom avanserte AF-moduser.
AF I LIVE VIEW. Det hybride AF-systemet med 273 punkter er følsomt ned til -4 EV, eller ned til -6 EV i AF for svakt lys.¹ Øyegjenkjenning-AF er tilgjengelig når du tar stillbilder.
SERIEOPPTAK OPPTIL 12 B/S. Fotografer med opptil 7 b/s med AF/AE, eller opptil 12 b/s i innstillingen Lydløs fotografering i Live View. Brukere får bilder i full oppløsning, selv når de fotograferer i RAW.
OPTISK SØKER OG VIPPBAR BERØRINGSSKJERM. Den optiske søkeren på 0,70 x gir et bredt synsfelt og 100 % dekning. Den vippbare LCD-skjermen på 2359 k punkter tilbyr berøringslukker og AF.
FANTASTISK BILDEKVALITET. Objektiver med F-fatning. 24,5 MP CMOS-bildebrikke i fullformat. EXPEED 6-bildebehandlingsmotor. Den samme RGB-sensoren på 180 K-piksler og det avanserte motivgjenkjenningssystemet som på D850.
ULTRASTORT ISO-OMRÅDE. D780 har et større ISO-område enn den anerkjente D850. Arbeid med ISO 100–51 200, utvidbart opptil 204 800 og ned til ISO 50.
DSLR-FILMER I FULLFORMAT. Gjør 4K/UHD-opptak i svært høy oppløsning med 30p / 25p / 24p uten beskjæringsfaktor. Spill inn N-Log, eller gjør rike Hybrid Log Gamma-opptak (HLG).
KREATIV FRIHET. Intervallfilm i kameraet. 2 MP stillbilder på lynraske 120 b/s. Digitaliseringsmeny i kameraet. Og mere.
RASK BILDEOVERFØRING. Kameraets høyhastighets dataoverføringsfunksjoner og trådløs tilkobling gjør det enkelt sende bildene dine ut i verden. Og SnapBridge lar brukere dele JPEG- og RAW-filer med hvilken som helst smartenhet.

¹ Ved fotografering med et objektiv som har største blenderåpning på f/2 eller større.