07-01-2020

NÅ LENGER MED NYHETEN COOLPIX P950 SUPERZOOM

Stockholm, Sverige, 7. januar 2020: Nikon utvider sitt imponerende utvalg av bridge-kameraer med COOLPIX P950, som har hele 83 x optisk zoom. Dette robuste superzoom-kameraet oppdaterer COOLPIX P900 med en rekke etterspurte funksjoner som gjør det usedvanlig enkelt å gjøre opptak av fjerne objekter med utrolige detaljer, enten med fantastiske nærbilder eller sylskarpe 4K-filmer.

Med sin omfattende rekkevidde er COOLPIX P950 det perfekte reisefølget for fotografer som vil ta bilder av dyr og fugler eller for ivrige flyspottere. 83 x optisk zoom har et brennviddeområde på 24–2000 mm¹, mens 166 x Dynamic Fine Zoom utvider den øvre grensen til utrolige 4000 mm².

Natur- eller fuglefotografer som tar bilder ved soloppgang eller i skumringen får gode resultater takket være det lyssterke NIKKOR-objektivet med største blenderåpning på f/2.8. Bildekvaliteten er svært god selv når du fotograferer med stor zoom. Videografer kan gjøre enestående 4K-opptak av små motiver langt borte og man kan justere viktige eksponeringsinnstillinger under opptak, noe som er ideelt ved skiftende lys. COOLPIX P950 støtter også RAW-opptak (NRW), slik at brukerne kan få mest mulig ut av avanserte behandlings-/redigeringsprogrammer. En tilbehørssko i full størrelse gjør det mulig å bruke Nikon-tilbehør som mikrofon eller sikte.

Gabriela Januario, Commercial Planning Manager Nikon NNE, sier følgende: «COOLPIX P950 er en oppdatering av COOLPIX P900, som med hele 83 x optisk zoom endret markedet for superzoom-kameraer. Dette nye kameraet beholder det imponerende zoomområdet til forgjengeren og legger til mange funksjoner folk har etterspurt, inkludert: 4K-filmer, en forbedret elektronisk søker, støtte for RAW og en tilbehørssko. Dette er et flott tilskudd til Nikon-familien av superzoom-kameraer: Avhengig av behovet kan man nå velge mellom en 83 x optisk zoom og den ekstraordinære 125 x optiske zoomen på COOLPIX P1000.»

 

Oppsummering av de viktigste funksjonene

Utrolig zoom.83 x optisk zoom (24–2000 mm) og 166 x Dynamic Fine Zoom (4000 mm).¹ ²
Lyssterkt NIKKOR-objektiv. Med en største blenderåpning på f/2.8 og Super ED-glass for å redusere fortegning ved stor zoom.
Enestående bilder. 16 MP bakgrunnsbelyst CMOS-bildebrikke, rask EXPEED-bildeprosessor og Dual Detect optisk bildestabilisator.
Støtte for RAW. Lagre og eksportere ukomprimerte RAW-bilder (NRW) til behandlings-/redigeringsprogrammer.
4K-filmer. Det er enkelt å ta opp stereo 4K/UHD-filmer på 30p eller videoer i full HD (1080p) med bildefrekvenser på opptil 60p. Ta opp i stereolyd og juster eksponeringsinnstillinger manuelt mens du filmer.
Intervallfilm i kameraet. Spill inn magiske intervallfilmer av ca. 10 sekunders varighet, som spilles av med 25 b/s eller 30 b/s.
Vippbar og dreibar LCD-skjerm. En lyssterk LCD-skjerm på 8,1 cm med 921 k-punkter kan vippes og vris i nesten alle retninger.
Klar elektronisk søker. Stor 1 cm 2360 k-punkters OLED elektronisk søker med øyesensor.
Enkel zoomkontroll. Det store grepet, zoomkontroll på siden og knapp for tilbakestilling av zoom sikrer enkel bruk.
SnapBridge. Synkroniser bilder til smartenheter eller bruk smartenheten til fjernstyrt fotografering – også for RAW-filer.
Tilbehørssko i full størrelse. Monter Nikon-tilbehør som blitser og mikrofoner. Eller prøv Nikons DF-M1 punktsikte, et sammenleggbart sikte som hjelper til med å følge fugler i rask flukt.

SnapBridge-kompatibilitet

Nikons SnapBridge-app for iOS og Android må installeres på en kompatibel smartenhet før SnapBridge kan brukes med dette kameraet.

¹ Tilsvarer 35mm-format.
² Forstørrelse av Dynamic Fine Zoom blir beregnet ut fra maksimal vidvinkelstilling til optisk zoom.