18-02-2020

TO FIRMWARE-OPPDATERINGER INTRODUSERER FORBEDREDE FUNKSJONER FOR NIKON-KAMERAER I Z-SERIEN

Amsterdam, Nederland, 18. februar 2020: I dag kunngjør Nikon utgivelsen av firmware-versjon 3.00 for de speilløse fullformats kameraene Nikon Nikon Z 7 og Nikon Z 6 og versjon 1.10 for det speilløse kameraet i DX-format, Z 50. Disse firmware-oppdateringene forbedrer en rekke av eksisterende funksjoner, noe som gjør serien med speilløse kameraer enda bedre.

Oppdatering av firmwaren for Z 7 / Z 6 til versjon 3.00 legger til den nye funksjonen Dyregjenkjenning-AF til den nåværende Ansikts-/øyegjenkjenning-AF. Mens Ansikts-/øyegjenkjenning-AF registrerer menneskelige ansikter og øyne, vil Dyregjenkjenning-AF registrere øynene og hodene til så vel hunder som katter for bedre fokusering. Dyregjenkjenning-AF sørger for fokuseringen, slik at du kan konsentrere deg om å komponere kreative bilder. Motivfølging er også endret for å virke mer som funksjonen 3D følgefokus i Nikons digitale speilreflekskameraer, noe som gir større brukervennlighet. Dessuten er det også lagt til støtte for flere produsenter av CFexpress*-minnekort.

Firmware-versjon 1.10 for Z 50 forbedrer autofokus når du gjør opptak av selvportretter i filmmodus. Denne forbedringen ble gjort for å møte brukernes ønske om at kameraet skulle beholde fokus på ansiktene som ble filmet.

Nikon legger stor vekt på å møte brukernes behov etter hvert som disse utvikles, for å kunne fortsette å gi fotoopplevelser som stimulerer til kreativitet.

*CFexpress er et varemerke som tilhører CompactFlash Association (CFA).

Funksjonene som ble forbedret med disse firmware-oppdateringene

Z 7 / Z 6 firmware ver. 3.00

Dyregjenkjenning-AF for automatisk fokusering på hodet og/eller øynene til hunder og katter
Dyregjenkjenning-AF legger til støtte for hunder og katter i funksjonen Ansikts-/øyegjenkjenning-AF. Når øynene eller hodene til flere dyr oppdages, kan multivelgeren eller berøringsbetjening brukes til å velge hvilket hode eller øye kameraet skal fokusere på. Ved videoopptak kan hodene til dyr gjenkjennes.

Økt brukervennlighet for motivfølgende AF
Motivfølging ved opptak av stillbilder med innstillingen AF-C er endret for å gi en følelse som ligner mer på 3D følgefokus i Nikons digitale speilreflekskameraer. Kameraet sporer motivet mens utløserknappen trykkes halvveis ned eller AF-ON-knappen holdes nede. For økt brukervennlighet avsluttes motivfølging når brukeren tar fingeren av knappen og fokuspunktet som ble valgt før motivfølging startet blir aktivert på nytt. I tillegg kan overgangen fra automatisk valg av AF-søkefelt til visning av motivfølging tilordnes en tilpasset kontroll. Disse endringene forbedrer sporing av motiver, og gjør det enklere å aktivere og bytte motiv mens du ser gjennom søkeren.

Støtte for CFexpress-minnekort
I tillegg til Sony CFexpress-minnekort, vil CFexpress-kort type B produsert av ProGrade og Lexar også være støttet i Z 7/Z 6 firmware v3.00.

Last ned firmware 3.00 for Z 7 her.
Last ned firmware 3.00 for Z 6 her.

Z 50 firmware ver. 1.10

Endring av kontrollspesifikasjoner for opptak av selvportretter i filmmodus
Når opptak av selvportretter nå gjøres i filmmodus er fokusfunksjonen låst på innstillingen AF-S. Med oppdateringen til v1.10 vil fokusfunksjonen låses i innstillingen AF-F. Denne endringen forbedrer betjeningen ved å la kameraet holde fokus på brukerens ansikt ved filmopptak.

Last ned firmware 1.10 for Z 50 her.