21-07-2020

GÅ OVER TIL SPEILLØS FOTOGRAFERING I FULLFORMAT MED NYHETEN NIKON Z 5 OG NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

London, Storbritannia, 21. juli 2020: I dag lanserer Nikon et nytt fullformatskamera for nybegynnere i Nikon Z-familien. Nikon Z 5 er robust, lett og enkelt å betjene og et strålende kamera for alle som ønsker å gå over til speilløs fotografering i fullformat. Sammen med kameraet lanseres det portable objektivet NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: det korteste og letteste speilløse zoomobjektivet i fullformat som finnes.¹ Det er den perfekte partneren for Nikon Z 5 og et flott alternativ for enhver Nikon Z-skaper som ønsker et virkelig portabelt zoomobjektiv i fullformat.

Nikon Z 5 ligger i en klasse under Nikon Z 7 og Z 6 og er konstruert for alle som ønsker å begynne med fotografering i fullformat. Enten de tar stillbilder eller 4K-filmer, vil brukerne se bildene sine nå fascinerende nye høyder av detaljer, dybde og farge. Klare bilder med imponerende dynamisk område er oppnåelig selv ved høye ISO-verdier takket være en fullformats 24,3 MP CMOS-bildebrikke som drar full nytte av Z-fatningens forbløffende evne til å fange lys. Nikons 273-punkters hybride AF-system leverer skarpt fokus i hele bildefeltet. Og den samme elektroniske søkeren som i de anerkjente kameraene Z 6 og Z 7 sørger for at du ser alt klart. To kortspor tilbyr fleksibel lagring, og betjeningen er enkel takket være Nikon Zs anerkjente ergonomiske egenskaper, inkludert det dype kameragrepet. Kameraet kan også drives via USB² – perfekt hvis du gjør intervallopptak fra stuevinduet.

Fra vidvinkelobjektiver med fast brennvidde til telezoomer – Nikon Z 5 er kompatibel med alle Nikons lyssterke og kompakte NIKKOR Z-objektiver i fullformat. Og det superbærbare objektivet NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 er inkludert i basissettet med kamera og objektiv. Dette allsidige, nye standardzoomobjektivet er lite og skarpt og dekker noen av de mest ikoniske brennviddene som finnes og gir suveren ytelse for stillbilder og filmer. Nikon Z 5 er også kompatibelt med FTZ-objektivadapteren, slik at det er mulig å bruke NIKKOR-objektiver med F-fatning uten at bildekvaliteten reduseres.

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager, Nikon UK, sier følgende: «Nikon Z 5 og NIKKOR Z 24–50 mm-objektivet er en fantastisk mulighet til å bli kjent med fordelene med Nikon Z fullformatfotografering. Fra rikere farger til større dybdeskarphet – du får enestående Nikon Z-bildekvalitet i en unik, bærbar pakke. Det er den perfekte måten å slippe løs kreativiteten på og ta de fullformatbildene du alltid har drømt om.»

 

Nikon vil fortsette å utvide serien med NIKKOR Z-objektiver med en rekke objektiver med høy ytelse som stimulerer til kreativitet blant fotografer. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S skal etter planen lanseres senere i år. Et nytt veikart for NIKKOR Z-objektivet er også tilgjengelig.

Slipp løs kreativiteten. Nikon Z 5.

Fantastisk Nikon Z-bildekvalitet: ultrastor Nikon Z-fatning, kraftig EXPEED 6-prosessor og fullformats 24,3 MP CMOS-bildebrikke med ISO-område på 100–51 200.
Lite sett, stort inntrykk: det superbærbare objektivet NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 er inkludert i basissettet med Z 5-kameraet og objektivet.
273-punkters hybrid AF: sørger for jevn, rask og nøyaktig fokusering i hele bildefeltet. Øyeregistrering-AF låser fokus på øynene for perfekte portretter av mennesker. Dyreregistrering-AF gjør det samme for katter og hunder.
Bildestabilisator i fem akser: stillbilder forblir skarpe og video er stødig.
Ultraskarp 3690k-punkters elektronisk søker: den elektroniske søkeren i høy oppløsninger viser alt i bildefeltet. Viktige innstillinger som eksponering, ISO og hvitbalanse brukes i sanntid.
Nikon Z-ergonomi: det dype grepet føles sikkert, og viktige kontroller er perfekt plassert.
Robust, men lett: kamerahuset av magnesiumlegering er forseglet for å holde støv og fuktighet ute.
To kortspor, strøm via USB: godtar raske UHS-II SD-kort, og kameraet kan lades (kamera av) eller drives via USB².
Vippbar berøringsskjerm: berør for å fokusere og fotografere og dobbelttrykk for å se 100 % av bildefeltet.
Stødige 4K-filmer: NIKKOR Z-objektiver i fullformat muliggjør vakker dybdeskarphet. Lag imponerende intervallfilmer i kameraet og ta stillbilder mens du filmer.
Innebygd Wi-Fi® og Bluetooth®. Med Nikons SnapBridge-app er det enkelt å overføre bilder og videoer, eller gjøre smartenheten din om til en ekstern skjerm og fjernkontroll.

Vær modig. Vær fri. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Superbærbart fullformat zoomobjektiv: dekker et fleksibelt område på 24–50 mm, fra vidvinkel til standard brennvidder. Gjør det mulig med bruk av 52 mm-filtre.
Inntrekkbar konstruksjon: utvid eller trekk objektivet inn ved å rotere på zoomringen.
Nikon Z-bildekvalitet: bildene blir utrolig skarpe og jevnt belyst i hele bildefeltet.
Rike farger: ED-glass og asfæriske linseelementer minimerer fortegning i zoomområdet.
Konstant minste fokusavstand: bare 0,35 m i hele zoomområdet.
Perfekt for filmer: fokuseringen er lyddempet og fokuspusting er redusert for å skape profesjonelle resultater.
Tilpassbar kontrollring: bruk den til blenderkontroll, eksponeringskompensasjon eller ISO-justeringer.

¹ Den minste lengden og den laveste vekten blant standardzoomer for fullformat speilløse kameraer med utskiftbare objektiver som er lansert per 21. juli 2020.
² Type-C til type-C USB-kabel kreves.