14-10-2020

NIKON PRESENTERER Z 7II OG Z 6II – NESTE GENERASJON SPEILLØSE KAMERAER I FULLFORMAT

Stockholm, Sverige, 14. oktober 2020: Nikon presenterer i dag Nikon Z 7II og Nikon Z 6II, neste generasjon versjoner av de speilløse flaggskipkameraene Z 7 og Z 6.

Fullformatskameraene Z 7II og Z 6II er konstruert med utgangspunkt i den ultrastore Z-fatningen og det stadig voksende utvalget av NIKKOR Z-objektiver. Begge modellene drar nytte av to EXPEED 6-prosessorer, raskere og dypere hurtigbuffere som støtter raske serieopptak samt to kortspor som passer til UHS-II SD- og XQD- eller CFexpress-kort. Kameraene er også utstyrt med 4K/60p videofunksjoner¹. De er klargjort for det nye batterigrepet MB-N11 (ekstrautstyr), som støtter vertikale opptak i tillegg til den nye trådløse fjernkontrollen WR-R11b.

 

Z 7II

Z 7II, som er en videreutvikling av det prisbelønte Z 7-kameraet, kan skilte med en overlegen evne til å finne motivet samt høy oppløsning og stor pålitelighet. Med større dynamisk område og ytelse i det store ISO-området gjør prosessorkraften og bufferkapasiteten det mulig med opptakshastigheter på opptil 10 b/s. Fotografer kan nå ta opptil 200 JPEG-bilder med full oppløsning eller 77 12-bit ukomprimerte RAW-bilder i én serie.

Z 7IIs forbedrede AF-funksjoner gir AF-støtte for mennesker og dyr over et stort område, motivfølgende AF som ligner på 3D følgefokus samt forbedret AF i situasjoner med lite lys. Den elektroniske søkeren på 3690k punkter (EVF) med høy oppdateringsfrekvens som reduserer blindtid gir en mer naturlig visning.

Kameraet er egnet for avanserte og profesjonelle fotografer som forventer suverene resultater. Det kan være en portrettfotograf som raskt tar bilder for å fange teksturer i hud, hår, klær og sminke, eller en landskapsfotograf som vil ha robust, lett utstyr for å fotografere i utfordrende omgivelser og under vanskelige forhold.

Z 6II

Z 6II bygger på suksessen til Z 6. Det er robust og brukervennlig med muligheter til å lage filmklipp i profesjonell kvalitet samtidig som det er kraftfullt når man tar stillbilder. Kameraets forsegling mot støv og fuktighet støtter serieopptak under tøffe forhold mens en ny funksjon gjør det mulig å rotere fokusringen motsatt vei, slik at brukerne kan fokusere manuelt i retningen de er vant til.

Når det gjelder videofunksjoner kan kameraet ta opp 4K UHD og Full HD i både FX- og DX-baserte filmformater. Kameraets HLG-opptaksformat bevarer flere detaljer, dynamisk rekkevidde og kontrast, noe som minimerer kravene til etterbehandling². Forbedret øyeregistrering-AF og dyreregistrering-AF gir bedre fokus på subjektene under videoopptak.

Disse AF-funksjonene gir også enestående stillbildefotografering sammen med kameraets forbedrede hastighet og kraft. Z 6II støtter serieopptak på 14 b/s³ og økt maksimalt antall bilder med 200 JPEG-bilder eller 124 12-bit ukomprimerte RAW-bilder i én serie.

Z 6II er egnet for brukere som ønsker et kompakt system til å ta opp film og stillbilder. Det er kameraet for profesjonell videoproduksjon, for eksempel bryllupsfotografering, der bevegelse, fleksibilitet og kompromissløs utskriftskvalitet er viktig. 

Nikons system med Z-fatning

Begge kameraene bruker Nikons Z-fatnings system for å sikre at lyset når over hele bildebrikken, inkludert helt ytterst i hjørnene. Når de kombineres med det økende utvalget av NIKKOR Z-objektiver, eller noen av de over 300 kompatible NIKKOR-objektivene med F-fatning via FTZ-objektivadapteren, hever de Nikons tradisjon for optisk dyktighet og innovasjon til nye, enestående høyder.

Tilbehør

Batterigrepet MB-N11 har både utløser og kontroller for vertikal fotografering. Det har også en USB-C-port, som lar deg lade to batterier etter hverandre når grepet er koblet fra kameraet.

Med den trådløse fjernkontrollen WR-R11b kan du styre kameraets utløser trådløst. Du kan også synkronisere utløserne til flere kameraer som er koblet til hovedkameraet. WR-R11b er kompatibel med bestemte Nikon-kameraer og kan også brukes til å kontrollere eksterne blitser, for eksempel SB-5000-blitsen, i oppsett med avansert trådløs blitsstyring. WR-R11b er dessuten kompatibel med den profesjonelle fjernkontrollen WR-1-, som har lang rekkevidde.

Overgå deg selv med detaljer. Z 7II

• Mer kraft, flere detaljer: Den store Z-fatningen kombineres med den store bildebrikken på 45,7 MP i fullformat og de to EXPEED-prosessorene. Dra fordel av større dynamisk område og renere opptak i hele det store ISO-området. Ta opp video med oppløsninger opptil 4K/60p.
• Maksimal fart og pålitelighet: Med doble kortspor kan du bruke UHS-II SD-kort i det ene sporet og XQD- eller ultraraske CFexpress-kort i det andre. Tilpass deg hvilken som helst arbeidsflyt.
• Ultrastor, sylskarp AF: fokuser med absolutt besluttsomhet. Kameraet går tilbake til det valgte fokuspunktet når det aktiveres fra standby. Lysmåling ned til -4 EV er tilgjengelig ved fotografering med objektiv som har største blenderåpning på f/2 eller større.
• Fotografer raskere lenger – i stillhet: Opptakshastigheter på opptil 10 b/s gir stor fleksibilitet, samtidig som den kraftige bufferen lar deg fortsette å fotografere uten avbrudd.
• En søker som holder følge: Den elektroniske søkeren på 3690k-punkter (EVF) har en høy oppdateringsfrekvens som reduserer blindtid betraktelig, selv når du fotograferer i høy hastighet.
• Visninger som tilpasses deg: Med informasjonsvisninger som kan tilpasses justerer du raskt innstillingene eller du kan velge å deaktivere informasjonsvisningen helt når du tar stillbilder. Den elektroniske søkeren slås av automatisk hvis du vipper ut skjermen for å ta bilder i Live View.
• Robust er å si det forsiktig: Røft terreng, tøffe værforhold eller tåkemaskiner på settet – den fullforseglede Z 7II svikter ikke.
• SnapBridge: Nikons SnapBridge-app, som er under stadig utvikling, lar deg nå oppdatere kameraets firmware via smartenheten din.

Skap uten frykt. Z 6II

• Skap i all slags lys: Den store Z-fatningen og den store bildebrikken på 24,5 MP i fullformat muliggjør rene, detaljerte bilder i det store ISO-området. AF for svakt lys fungerer nå ned til -6 EV med objektiv som har største blenderåpning på f/2 eller større.
• Så mye raskere: Ta stillbilder i full oppløsning med opptil 14 b/s med full AF/AE. Ta opptil 200 JPEG-bilder eller 124 12-bit ukomprimerte RAW-bilder i én serie.
• To EXPEED-prosessorer: To prosessorer dobler kraften som er til din disposisjon for alt fra AF til bufferkapasitet. Ytelsen er silkemyk, enten du filmer eller tar stillbilder.
• To kortspor: Tilpass deg hvilken som helst arbeidsflyt. Du kan bruke UHS-II SD-kort i det ene sporet, og XQD-kort eller de nyeste CFexpress-kortene i det andre.
• Et kraftsenter for multimedia: Ta skarpere, renere videoopptak med større dynamisk område. Øyeregistrering-AF og dyreregistrering-AF er tilgjengelig mens du filmer – og du kan eksportere opptak slik du vil.
• Robust konstruksjon: Med en ramme av supersterk, lett magnesiumlegering er dette kameraet lett å bære og tøft nok til å takle ethvert opptakssted. Det er fullstendig forseglet mot støv, skitt og fuktighet.
• NIKKOR Z: Du kommer til å elske den filmatiske dybdeskarpheten du kan få med det store utvalget av raskt fokuserende, kompakte NIKKOR Z-objektiver.
• Allsidig Z-system: Du kan bruke eksterne blitser, selv når du fotograferer med høy bildefrekvens på opptil 14 b/s. FTZ-objektivadapteren sørger for kompatibilitet med over 300 NIKKOR-objektiver med F-fatning.
• SnapBridge: Nikons SnapBridge-app lar deg nå oppdatere kameraets firmware via smartenheten din.


¹ Merk: Tilgjengelig på Z 6II via firmware-oppdatering som forventes å lanseres i februar 2021.
² For å kunne gjøre rike HLG-opptak med Nikon Z 6II trenger du en ekstern filmopptaker.
³ 14 b/s med enkeltpunkt AF, 12 b/s i andre AF søkefeltfunksjoner.