18-02-2021

NY FIRMWARE. NYTT FILMSETT. NYE MULIGHETER.

Stockholm, Sverige, 18. februar 2021: Nikon har i dag gleden av å kunngjøre ny firmware for Z 7II og Z 6II speilløse fullformats kameraer (Nikon FX-format). Nikon har videre gleden av å kunngjøre det nyefilmsettet for Z 6II.

Firmware versjon 1.10 lanseres 25. februar 2021. Denne firmware-oppdateringen forbedrer ytelsen til øyeregistrering-AF på Z 7II og Z 6II samt legger til rette for flere opptaksformater og videoarbeidsflyt ved opptak med Z 6II. Det nye filmsettet for Z 6II gir filmskapere de viktigste verktøyene de trenger for å ta innholdet til neste nivå.

Etter firmware-oppdateringen til versjon 1.10 vil Z 6II- og Z 7II-kameraer kunne registrere øynene til mennesker selv når motivets ansiktsstørrelse i bildefeltet er liten. Forbedringene vil være synlige under opptak i automatisk valg av AF-søkefelt (mennesker) og bredt AF-område (L). Firmware-oppdateringen vil også legge til støtte for 4K UHD/60p¹ i videoopptaksmulighetene for Z 6II og muliggjøre RAW-videoutgang² ³ til eksterne Blackmagic Design-opptakere⁴ for både Z 7II og Z 6II.  Etter oppdateringen vil filmopptakere kunne filme⁵ i Blackmagic RAW-format samt ProRes RAW-format.

Blackmagic RAW er en brukervennlig kodek som har alle fordelene med RAW-opptak. Med flere nye teknologier, for eksempel ny og avansert demosaiseringsalgoritme, gir Blackmagic RAW deg bilder uten visuelt tap som er perfekt for arbeidsflyt med høy oppløsning, høy bildefrekvens og stort dynamisk område.

Det nye filmsettet for Z 6II vil være tilgjengelig fra slutten av februar. Dette settet for filmskapere inneholder det speilløse fullformats Nikon Z 6II-kameraet med funksjonen for RAW-videoutgang ferdig aktivert. Det inneholder også Atomos Ninja V, Nikons FTZ-objektivadapter, et SmallRig-kamerabur med hurtigutløser samt viktig tilbehør som batterier. Alt som trengs for å ta videoinnholdet til neste nivå.

 

Last ned firmware 1.10 for Z 7II (fra 25. februar) her
Last ned firmware 1.10 for Z 6II (fra 25. februar) her


¹ Når dette alternativet velges, er bildefeltet fast innstilt på DX-basert filmformat og filmkvaliteten er fast innstilt på Normal.
² Funksjonen for RAW-videoutgang kan aktiveres av et Nikon-verksted mot en avgift. Finn Nikon-servicesenter her. For Nikon Z 6II-kameraer som blir kjøpt som en del av filmsettet for Z 6II, er funksjonen for RAW-videoutgang allerede aktivert.
³  Med Z 7II kan RAW-video i full-HD tas opp ved hjelp av FX-basert filmformat og 4K UHD RAW-video kan tas opp med DX-basert filmformat. Når Z 6II brukes, er opptak av enten 4K UHD eller full HD RAW-video mulig med både FX- og DX-baserte filmformater.
⁴  Atomos NINJA V og nå Blackmagic Design Video Assist 5" 12G HDR og 7" 12G HDR kan brukes til å ta opp Nikon RAW-video i henholdsvis ProRes RAW- eller Blackmagic RAW-format. Kompatibilitet med andre opptakere enn dem oppført over er ikke garantert (per 18. februar 2021). For ProRes RAW-video tatt opp til den eksterne opptakeren Ninja V produsert av Atomos støttes kompatibilitet med ISO-innstillingene og fargetemperaturkontroller lagt til Apples Final Cut Pro versjon 10.4.9 og senere. Dette utvider videoredigeringsmulighetene ved bruk av Final Cut Pro.
⁵ RAW-videoutgang med bildestørrelse/bildefrekvens på 4K UHD/60p støttes ikke.
⁶  Ved en fremtidig oppdatering vil Blackmagic Design utgi en oppdatert programvare som føyer Nikon Z 7II og Z 6II til modeller som støttes for opptak av Blackmagic RAW på Video Assist 12G-modeller.