04-03-2021

NIKON LANSERER NY PROGRAMVARE FOR SØMLØS VISNING OG REDIGERING AV BILDER OG VIDEOER

Oslo, Norge, 4. mars 2021: Nikon er glade for å kunngjøre lanseringen av NX Studio (versjon 1.0) – ny programvare som muliggjør sømløs visning, behandling og redigering av stillbilder og video. Brukere av digitale kameraer fra Nikon kan laste ned programvaren uten kostnad i dag.

Den intuitive programvaren integrerer funksjonene i Nikons nåværende bildevisningsprogramvare, ViewNX-i*, og bildebehandlings- og redigeringsprogramvaren, Capture NX-D*, slik at brukere kan vise, behandle og redigere bilder i ett program.

NX Studio arver en rekke eksisterende funksjoner fra ViewNX-i og Capture NX-D, inkludert detaljerte redigeringsfunksjoner som innstillinger for Picture Control og hvitbalanse og eksponeringskompensasjon for RAW-data. I tillegg inkluderer den fargekontrollpunkter som lar brukere justere farger innen et bestemt område, og en retusjeringspensel for avansert korrigering. Den intuitive menystrukturen er organisert etter arbeidsflyt, noe som forbedrer den generelle responshastigheten for hver funksjon og sørger for en enklere redigeringsprosess for både stillbilder og video.

Med programvaren kan brukere overføre bilder til Nikons bildedelings- og lagringstjeneste, NIKON IMAGE SPACE, og programvaren oppdateres kontinuerlig for å sørge for kompatibilitet med nye kameramodeller. Programvaren kan lastes ned gratis fra Nikons nedlastingssenter.

Hovedegenskaper i NX Studio

• Programvaren muliggjør visning, behandling og redigering av stillbilder og video på ett sted
• En brukervennlig meny, kategorisert etter arbeidsflyt – som gjør den enkel å bruke og enkel å forstå
• En rekke visningsalternativer, blant annet filmstripe med alternativer for både horisontal og vertikal forhåndsvisning, i tillegg til et display for opptaksinformasjon som er enkelt å lese
• Arvet funksjoner for redigering av XMP/IPTC-informasjon og forhåndsinnstilling fra ViewNX-i og detaljerte redigeringsfunksjoner fra Capture NX-D, inkludert fargekontrollpunkter
• Kompatibilitet med annen programvare, for eksempel Nikon Transfer 2 og Camera Control Pro 2, som støtter enkel etterbehandling

* Støtte for de nåværende programmene View NX-i og Capture NX-D, inkludert oppdateringer til det nyeste operativsystemet og tillegging av nye funksjoner, er ikke planlagt. Kunder som for tiden bruker programmene View-NX-i og Capture NX-D rådes til å oppgradere til NX Studio.