28-04-2021

NIKON GÅR SAMMEN MED CIWEM OG WATERBEAR FOR Å LANSERE KONKURRANSEN «ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR»

Stockholm, Sverige, 28. april 2021: Nikon går sammen med CIWEM og WaterBear for å lansere konkurransen «Environmental Photographer of the Year», som åpner for deltagelse nå. Den årlige konkurransen, som er 14 år i år, viser det beste innen miljørelatert fotografering – fra påvirkningen menneskene har på jordkloden til enkeltpersoner som inspirerer til et bærekraftig liv.

Konkurransen etablerer en internasjonal plattform for å øke bevisstheten rundt miljøspørsmål som risikerer å ødelegge planeten vår. Så vel profesjonelle fotografer som amatørfotografer oppfordres til å sende inn kreative og tankevekkende bilder for å ha muligheter til å få heder, vinne en pengepremie eller vinne en fantastisk premiepakke bestående av utstyr fra Nikon Z-serien*. Det koster ingen ting å delta og det er totalt åtte kategorier – inkludert utmerkelsen Environmental Photographer of the Year 2021.

Vinnerbildene blir en del av en eksklusiv utstilling under FNs klimakonferanse i november 2021 (COP26). Environmental Photographer of the Year 2021-utstillingen vil også bli sendt ut på en internasjonal turné med Nikon Europe, CIWEM og WaterBear.

Julian Harvie, Head of Marketing for Nikon Northern Europe sier: «I hendene på verdens beste fotografer har Nikon vært i sentrum når mange av de viktigste historiene har blitt fortalt det siste århundret. Å gi fotografer og videografer muligheten til å søke disse øyeblikkene og realisere sine kreative visjoner samt beskrive det ubeskrivelige, har lenge vært en viktig del av vår oppgave. Klimaendringer og beskyttelse av miljøet vårt er noen av de viktigste historiene i vår tid. Vi er stolte over å støtte denne enestående prisen sammen med CIWEM og WaterBear for på den måten stadfeste fotograferingens makt til å endre verden».

Hvis du vil vite mer samt delta i konkurransen «Environmental Photographer of the Year», kan du gå til: https://epoty.org/. Siste frist for innsending av bidrag er 31. juli 2021 og vinnerne kunngjøres under COP26 i november 2021.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filming. Selskapets nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, samt objektiver og systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er globalt anerkjent for å sette nye standarder innen konstruksjon og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen visuell kultur, slik at verdens beste kunstnere kan realisere sitt kreative potensiale gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på aller høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.

Om WaterBear

WaterBear er det første nettverket av sitt slag: en kostnadsfri interaktiv videoplattform og digital plattform dedikert til støtte for FNs bærekraftmål. Det gjøres via inspirerende innhold, nyskapende teknologi som legger til rette for handling samt gjennom et globalt nettverk av partnere. Det gjør det mulig for seeren til å foreta seg noe umiddelbart for å støtte veldedige organisasjoner rundt om i verden og skape en bedre fremtid for vår sårbare planet.

Gå til: https://waterbear.com eller last ned fra App Store eller Google Play

Om CIWEM

Den autoriserte stiftelsen for forvaltning av vann og miljø (Chartered Institution of Water and Environmental Management, CIWEM) er en uavhengig profesjonell institusjon med royal charter og en registrert veldedig organisasjon i Storbritannia som jobber internasjonalt med å øke praksisen rundt vann og miljøvern. CIWEM representerer et fellesskap bestående av 30 000 fagfolk med en felles visjon om en trygg og bærekraftig verden. Mer informasjon finnes på www.ciwem.org.

*Det spesifikke utstyret som gis som premiepakke bestemmes av Nikon. Pakken for 1. premie består av følgende: ett Nikon Z 7II-kamera, ett NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, ett NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S og ett NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.