01-04-2021

Nikon kunngjør ny organisasjonsstruktur for europeiske fotografiprodukter og helsevirksomheter

Amsterdam, Nederland, 1. april 2021 – Nikon har i dag kunngjort en ny organisasjonsstruktur for sine europeiske fotografiprodukter og helsevirksomheter. Dette er gjort for å øke smidigheten og konkurranseevnen i et raskt skiftende marked, og for å støtte veksten i Nikons portefølje av produkter og tjenester av høy kvalitet over hele Europa. Endringen trer i kraft den 1. april 2021.

Nikon Holdings Europe BV, som driver bedriftsstøttefunksjoner for Nikon Group-selskaper i Europa, slås sammen med Nikon Europe BV og Nikon Instruments Europe BV den 1. april 2021. Nikon Holdings Europe BV vil fortsette som det gjenværende selskapet.

I tillegg foretar Nikon Holdings Europe BV grenseoverskridende juridiske fusjoner med Nikon GmbH, Nikon France S.A.S., Nikon CEE GmbH og Nikon Instruments S.p.A., hvor hvert av disse selskapene fortsetter som filialer av Nikon Holdings Europe BV fra 1. april 2021*.

Etter fusjonen skifter Nikon Holdings Europe BV navn til Nikon Europe BV.

Disse endringene vil gjøre det mulig for Nikon å styrke organisasjonen ved å kombinere skaleringsstyrken med lokal ekspertise – noe som øker den driftsmessige fortreffeligheten samtidig som at man er nær sine handelspartnere og forbrukere.

Oppdatert selskapsoversikt

Firmanavn: Nikon Europe BV
Adresse: Tripolis 100, Burgerweeshuispad 101, 1076 ER Amsterdam, Nederland
Kapital: EUR 20 000 (ca. YEN 2 400 000)
Direktør og president: Tetsuya Morimoto
Antall ansatte: Omtrent 550
Hovedvirksomheter: Sentralisert forsyning, administrasjon og forvaltning av fond fra tilknyttede selskaper i Europa.
Import, salg og service av kameraer og mikroskop
Aksjonær: Fulleid av Nikon Corporation

* Nikon U.K. Ltds fusjon med Nikon Holdings Europe BV ble tilsvarende implementert med virkning fra 1. desember 2020.