30.11.2011

Nikon lanserer intelligent blits

Enda enklere å bruke, utvidet zoomkapasitet og tre belysningsmønstre. Det er stikkordene for den nye intelligente blitsen fra Nikon. Den nye TTL-blitsen Nikon SB-910 er arvtakeren til anerkjente SB-900, og er perfekt for enhver fotoentusiast som ønsker belysning med studiokvalitet.

SB-910 er rask, allsidig og kraftig. Et nyutviklet meny- og kontrollsystem åpner opp store muligheter, både med fotografering med blitsen montert på kameraet eller ved å bruke det trådløst.
– SB-900 har lenge vært sjefen i klassen. SB-910 tar nå over denne posisjonen med økt brukervennlighet, forbedret ergonomi og enda mer intuitiv kontroll, sier Jon Aasen, Product Specialist, i Nikon Norge.

SB-910 er enkel å justere for å sikre presise blitseksponeringer og utfyllingslys i vanskelige lysforhold. Dette gjøres enkelt ved å vippe hodet opp til 90 eller ned til 7 grader. Hodet kan i tillegg justeres 180 grader til høyre eller venstre. Blitsen dekker et zoomområde på 17 til 200 mm og sikrer samtidig jevn lysfordeling. Et varmebeskyttende system kan programmeres for å varsle om overoppheting ved intens bruk.

SB-910 er selvsagt like pålitelig som sin forgjenger, men har mer intuitiv betjening. Menyene er tydeligere, og velgerhjulet har et spor som gjør at du kan føle at rett innstilling er valgt. Opplyste knapper gir bedre synlighet i mørket. Fargefiltrene er i hardplast, og derfor mer holdbare og enkle og montere.

SB-910 er en del av Nikon Creative Lighting System, og er enkel å sette opp i belysningsarrangementer med flere blitser. SB-910 har en veiledende pris på 3990,-.
Salgsstart er 15. desember 2011.

 

· Profesjonell i-TTL (intelligent TTL) blits: kompatibel med speilreflekskameraer av FX- og DX-format. Den er en del av Nikon Creative Lighting System, og gir full kontroll over blitsdekningen.


· Ledetall: 34 (STD)/39 (CW)/31 (EVEN) (FX-format, ISO 100, m, med 35 mm)
Maksimalt ledetall: 54,5 (CW, FX-format, ISO 100, m, med 135 mm)


· Belysningsmønstrene sentrumsdominert, jevn og standard: Sentrumsdominert modus konsentrerer lyset mot bildesenteret, noe som er nyttig ved bruk av telefotoobjektiver. Jevn modus sprer lyset jevnt over bildet, nyttig når du tar gruppebilder. Standard modus gir en standard balanse mellom styrke og lysfordeling.


· Autozoom med flere trinn dekker et bredt zoomområde på 17 til 200 mm.


· Nyutviklet ergonomi for intuitiv betjening. Har en stor LCD-skjerm, tydelige menysystemer, praktisk plasserte kontroller og opplyste knapper som gir enklere betjening i svakt lys.


· Automatisk gjenkjenning av sensorformat: Gjenkjenner automatisk kameraer med FX- eller DX-format.


· Hurtig repetisjonstid på 2,3 sekunder ved bruk av LR6 niMH-batterier.

· Fokuseringsbelysning: Kompatibel med Multi-CAM 3500 FX/DX/AF sensormodul.

· Vinkling av blitshode: Roterer 180º horisontalt til høyre og venstre, tippes opp til 90º og ned til 7º.


· Varmebeskyttende system: Kan programmeres for å varsle om overoppheting under intens bruk.


· Harde fargefiltre for glødelampe- og fluorescerende belysning medfølger.


· Automatisk filteroppdagelse: Blitsen justerer det tilkoblede kameraets fargetemperaturinnstillinger automatisk i henhold til fargen på filteret som brukes.


· Firmware kan oppgraderes via lagringsmediet i det tilkoblede kameraet.

Linn Andresen, Markedsansvarlig Nikon Norge
Mobil: +47 900 14 963
E-post: linn.andresen@nikon.no

Bjørn Mangset, Country Manager Nikon Norge
Mobil: +47 99 11 39 00
E-post: mangset@nikon.no