08-01-2019

NIKON PRESENTERER NYHETER VED CES 2019 – EN AV VERDENS STØRSTE INTERNASJONALE MESSER

London, Storbritannia, 8. januar 2019: Nikon vil være representert på CES 2019 – en av verdens største internasjonale messer for forbrukerelektronikk som arrangeres hvert år i Las Vegas, Nevada (8.–11. januar 2019).

Det speilløse Z-fatningssystemet vil bli vist på Nikon-standen sammen med NIKKOR Z 14-30mm f/4 S, som er et nytt høytytende zoomobjektiv i NIKKOR Z S-serien med ultravidvinkel. Objektivet er kompatibelt med Nikon Z-fatningssystemet.

Presentasjon av nye funksjoner for de speilløse fullformatskameraene Z 7 og Z 6, som inkluderer «AF på øye» og støtte for RAW video-output, er en del av visningen av Z-serien. Disse funksjonene inngår i programvareoppdateringen som nå utvikles for disse kameraene.

Z-serien vil fortsette å tilpasse seg endrede behov hos brukerne og tilby neste generasjons bildeopplevelser som stimulerer brukernes kreativitet.

NYE PRODUKTER SOM BLIR PRESENTERT

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – et zoomobjektiv med ultravidvinkel som er kompatibelt med Nikon Z-fatningen. Objektivet tilhører den nye S-serien.

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S er et fullformats (Nikon FX-format) zoomobjektiv med ultravidvinkel som dekker brennvidder fra 14 til 30 mm med en fast største blenderåpning på f/4 gjennom hele området. NIKKOR Z 14-30mm f/4 S er verdens første* fullformats objektiv som støtter direkte bruk av filter, til tross for at brennvidden begynner på 14 mm.

Kombinasjonen av uovertruffen optisk ytelse og kompakt størrelse er mulig takket være det nye Z-fatningssystemet. Det høytytende NIKKOR Z 14-30mm f/4 S objektivet med sin suverene mobilitet og bruksområder, gir brukerne muligheten til å benytte dynamiske synsvinkler for stillbilder og videoer.

PRESENTASJON AV KAMERAER MED NY PROGRAMVARE

Følgende nye funksjoner, som inngår i programvaren som nå utvikles for Z 7 og Z 6, vil bli vist på CES 2019:

AF på øye
«AF på øye» gjør det mulig med enkel sporing av subjektets øyne, noe som gjør fokusering enklere. Det vil gjøre det mulig for brukerne å ta bilder der fokus sitter perfekt i øye til subjektet i situasjoner som portrettfotografering og gatefoto.

Støtte for RAW video-output
Nikon utvikler nå en funksjon som tar i bruk ATOMOS Ninja V for å få video-output i RAW-format ved å benytte ProRes RAW codec.

CFexpress
Snart får Z 7 og Z 6 CFexpress-kompatibilitet. Disse er kompatible med XQD minnekort.

* Blant utskiftbare FX-format objektiver til digitale kameraer med utskiftbare objektiver med brennvidder fra 14 mm eller mindre per 8. januar 2019. Uttalelsen er basert på undersøkelser foretatt av Nikon.

Spesifikasjoner, utforming, produktnavn og tilbehør som leveres kan variere med land og område. Spesifikasjoner og utstyr kan endres uten varsel eller forpliktelser for produsenten.