24/10/2012

Nikon lanserer objektivet alle har ventet på

Oslo, 24.10.12 – Nikon lanserer et nytt zoomobjektiv for FX-formatet – AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VR. Dette er Nikons første fullformatobjektiv med neste generasjon bildestabilisering som kan kompensere for inntil fem eksponeringstrinn, og gjør objektivet godt egnet for proff-fotografer og entusiastiske amatørere. Et objektiv for alle situasjoner.

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier entusiaster og profesjonelle lenge har etterspurt et zoomobjektiv i teleområdet med lysstyrke f/4 og som ikke går på kompromiss når det gjelder bildekvalitet sammenlignet med de dyrere toppmodellene med blender f/2.8. For eksempel passer det utmerket til å sikre ferieminnene, dokumentere cupfinalen eller forevige en firbent venn.

– Objektivet har en svært god bildestabilisator og lav vekt som ikke går på bekostning av ytelse. Objektivet er bygget for å levere oppløsning og kontrast av beste kvalitet under forskjellige forhold. Den optiske konstruksjonen består av 20 elementer i 14 grupper. Nikons overlegne Nano Crystal antirefleksbehandling er brukt for å få maksimal fargekontrast og minst mulig motlysreflekser, sier Aasen.

Objektivet har nyeste generasjon bildestabilisator (VR) og det gir fotografen muligheten til å bruke lukkertider som er fem trinn lengre enn det som ellers ville vært mulig. Videreutviklingen av Nikons VR teknologi minimaliserer virkningen av kameravibrasjoner og øker fotograferingsmulighetene i svakt lys.

Funksjonen har tre innstillinger. Normal for vanlig fotografering, active for å minimalisere kamerabevegelser som kan oppstå når det fotograferes fra et kjøretøy i fart, og Tripod Detection Mode som reduserer vibrasjoner fra lukkerutløsningen når kameraet står på stativ.

Objektivet er den ultimate kombinasjonen av størrelse, vekt, pris og bildekvalitet. Dessuten finnes stativfestet RT-1 som gir bedre balanse på stativ og gjør det mulig med en rask og ukomplisert overgang mellom breddeformat og høydeformat.

AF-S NIKKOR 70-200mm F/4 G ED VR har en veiledende pris på 10 390,-, og er tilgjengelig i butikk fra 29.11.2012. Objektivet leveres med frontdeksel LC-67, solblender HB-60 og euti (CL-1225).

Eva Gullerud, markedskoordinator Nikon Norge
Telefon +47 943 13 653
E-post: eva.gullerud@nikon.no

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge
Telefon: +47 950 81 467
E-post: jon.aasen@nikon.no