24/10/2012

Ny lynrask Nikon 1 modell

Oslo, 24.10.12 – Nikon lanserer Nikon 1 V2. En ny lynrask modell i Nikons kritikerroste 1-serie der hastighet, respons og fleksibilitet er i sentrum. Et allsidig hovedkamera og et suverent ekstrakamera.

Jon Aasen, Produkspesialist i Nikon Norge, sier nye Nikon 1 V2 er en videreutvikling av Nikon 1 serien, som blant annet takket være sin hastighet, er det mestselgende kompakte systemkameraet i Europa1.

– Teknologien og hastigheten til Nikon 1 V2 gjør det til et utmerket ekstrakamera for fotografer som ønsker et lite og lett systemkamera, uten å måtte gi avkall på verken hastighet, innovasjon, respons eller fleksibilitet, sier han.

 

¹ Gfk market research registrerte NIKON 1 som det bestselgende kompakte kamerasystemet i Europa i 2012 YTD

Nikon 1 V2 har en EXPEED 3 dobbel bildeprosessor, som gjør at du kan ta opptil 15 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus2 og opptil 60 b/s med fast fokus3. Det hybride AF-systemet sikrer presis fokusering uten forsinkelser. Fasesøkende AF fanger raske bevegelser, mens kontrastsøkende AF fanger detaljer i dårlig belysning.

Bildebrikken i CX-format sikrer god balanse mellom systemstørrelse, hastighet, lysfølsomhet, oppløsning og dybdeskarphet.

 

² For bilder i full størrelse kan du ta opptil 45 bilder med 15 b/s
³ For bilder i full størrelse kan du ta opptil 40 bilder med 60 b/s. Innstilt fokusfunksjon er AF-S og eksponeringen av første bilde brukes for hele serien.

En funksjonsvelger på toppen av kamerahuset gir enkelt tilgang til eksponeringskontrollene PSAM, samt innstillinger som ISO og hvitbalanse. Du kan enkelt fryse en bevegelse eller viske ut en bakgrunn. Skjermen viser i sanntid hvordan de ulike innstillingene påvirker bildet. Kameraet har blant annet funksjoner som ”Beste øyeblikksbilde”, ”Smart bildevalg” og ”Langsom visning”.

– Smart bildevalg lar deg ta opptil 20 bilder i full oppløsning før og etter at utløseren er trykket helt inn. Langsom visning tar inntil 40 bilder i full oppløsning for deretter å bli vist i slow motion på LCD-skjermen, så du enkelt kan plukke ut det beste bildet. Du kan også ta et bevegelsesbilde som du kan lagre som en vanlig bildefil for at du enkelt skal kunne dele det med den du vil, sier Jon Aasen.

Nikon 1 V2 gir deg full kontroll på lukkertid og blenderåpning når du spiller inn en film i full HD-kvalitet. Du kan til og med ta bilder i full oppløsning (sideforhold 3:2) mens du filmer. Velger du å filme i et mindre format kan du skape dramatiske effekter ved bruk av sakte film med opptil 1200 bilder i sekundet4.

 

⁴ Opptakshastighet for avansert filmfunksjon: 400 b/s med bildestørrelse 640x240 eller 1200 b/s med 320 x 120. Lengste opptakstid er 5 sekunder.

Sammen med Nikon 1 V2 lanseres Nikons nye blits SB-N7. Denne kraftige i-TTL-kompatible blitsen har ledetall på 18/59 (ved ISO 100) Blitshodet kan vippes oppover 120 grader, og det medfølger en vidvinkelforsats. SB-N7 er en optimal blits for fotografer som ønsker å kontrollere lyset for å gjøre bildene mer kreative eller for å lyse opp motiver i mørket.

I løpet av 2012 lanserer Nikon har tre nye objektiver under utvikling til 1-serien. Det første er et 32 mm teleobjektiv med fast brennvidde der den største blenderåpningen er på f/1.2. Videre utvikles det et 6,7-13mm zoomobjektiv med bildestabilisator (VR2) og f/3.5-5.6. Det tredje objektivet er et lett og kompakt 10 ganger zoomobjektiv som dekker 10-100mm brennvidde med største blenderåpning på f/4-5.6.

– Førstnevnte egner seg godt til portrettfotografering med uskarp bakgrunn. Ultradvidvinkelen er det første 1 NIKKOR-objektivet som har 100 graders bildevinkel. Sistnevnte er et lite og lett objektiv som er perfekt å ta med på reisen, sier Jon Aasen som er produktspesialist i Nikon Norge.

NIKKOR F-objektiver som brukes på FT-1-fatningen, gir en beskjæring på 2,7 x, hvilket betyr at effektiv brennvidde blir sammenlignbar med et objektiv på tre ganger så stor brennvidde på et FX speilreflekskamera. Med NIKKOR-objektiver av typen AF-S og AF-1 får du fullt utbytte av autofokussystemet i Nikon 15 og opptaksserier med en hastighet på 10/30/60 b/s6.

 

⁵ AF/AE støttes bare med AF-S objektiver. Fokusfunksjon må stilles inn på AF-S (enkeltbilde). AF-søkefeltfunksjon er fast på enkeltpunkt og bare når fokuspunkt benyttes.
⁶ Kontinuerlig fotografering med FT-1: Fungerer når det brukes et AF-S-objektiv. Fokus låses med det første bildet.

Nikons trådløse mobiladapter WU-1b gjør det rask og enkelt og overføre bilder i høy kvalitet fra kameraet til en smarttelefon eller et nettbrett7. Med GPS-mottakeren GP-N100 kan du merke bildene med riktig sted.

Kameraet som er tilgjengelig i butikk fra 22.11.2012. Nikon 1 V2 med 1 Nikkor 10-30mm VR har en veiledende pris på 7.190,-

 

⁷ Kompatibelt med smart utstyr som drives av Android OS eller iOS. Wireless Mobile Adapter Utility som kan lastes ned gratis fra Google Play eller App Store må installeres på smartustyret før bruk.

Eva Gullerud, markedskoordinator Nikon Norge
Telefon +47 943 13 653
E-post: eva.gullerud@nikon.no

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge
Telefon: +47 950 81 467
E-post: jon.aasen@nikon.no