Hva inspirerer deg?

Synspunktet mitt er at man aldri skal gjenta en idé eller sak som allerede har blitt gjort, med mindre man er 100 % sikker på at man kan gjøre det bedre, og finne en unik vinkling eller tilnærming. Jeg blir inspirert av interessante historier og stedene som følger med dem.

Hva driver deg som fotograf?

Alle historier fortjener å bli fortalt, og jeg liker å fortelle dem gjennom bildene mine. En av mine mest kjente prosjekter er prosjektet «Via PanAm». Det var et multimedia-prosjekt publisert på ulike plattformer og krevde mye innsats, men jeg var fast bestemt på å fortelle historien og det var mitt ansvar å fortelle den på riktig måte.

Hva er dine favorittbilder?

Noen av favorittbildene mine er de jeg tok for prosjektet om det stigende havnivået. Det var lite interesse for emnet og det ble ikke ansett som en sak som berørte mange, men nå er det veldig relevant.

Hvor lenge har du brukt produkter fra Nikon?

Jeg har brukt produkter fra Nikon i 33 år, selv før jeg startet min profesjonelle karriere som fotograf. Så partnerskapet mitt med Nikon har vart lenger enn nesten noe annet!

Hva er ditt favorittutstyr fra Nikon, og hvorfor?

Tidligere har jeg vært helt forelsket i Nikon F2, ettersom det var så solid og pålitelig, og fungerte så bra i ekstreme værforhold. Jeg elsker å bruke Nikon D810, det har virkelig god oppløsning, flotte videofunksjoner og er av god størrelse.

Hvilke produkter kommer du til å bruke mest i de kommende månedene?

Over de neste få månedene planlegger jeg å bruke Nikon D5, fordi det virkelig skiller seg ut med en ekstremt høy ISO, som er tilnærmet nattsyn. Jeg er også interessert i å teste kameraets kapasitet til å filme i 4K.

Hva føler du om din nye rolle som Europa-ambassadør for Nikon?

Det er flott å nå ut til et større publikum og jeg er spent på muligheten til å dele kunnskapen min, og forklare idéen og formålet bak arbeidet mitt. Jeg har utviklet meg innen denne rollen i noen år nå, og vil gjerne dele kunnskapen min og inspirere entusiaster, så vel som profesjonelle.

Hvordan reagerte du da du først ble spurt?

Siden jeg er medgrunnlegger av NOOR, en organisasjon som forener en utvalgt gruppe av dyktige fotojournalister og historiefortellere som fokuserer på globale saker, var min første reaksjon å glede meg over det store publikumet jeg ville kunne kommunisere med om disse viktige sakene. NOOR har hatt et nært forhold med Nikon over de siste ti årene, helt siden selskapet tilbød meg et Nikon D300-kamera for å dekke en viktig sak i Nigeria. Dette føles som en naturlig progresjon i partnerskapet vårt.

Hvordan ser du for deg at rollen din vil utvikle seg?

Jeg begynte å bruke Nikon i 1983, så forholdet mitt til merket har faktisk vart lenger enn min profesjonelle karriere. Jeg håper at dette forholdet fortsetter å vokse og er så glad for å representere Nikon og deres flotte produkter.

Jeg gleder meg også over prosjektet jeg kommer til å jobbe med, få ting til å skje ved å fortelle en historie. Det blir også spennende med muligheten for fotoseminarer, hvor jeg kan hjelpe et nytt publikum og gi råd på vegne av Nikon.