01-04-2018

NIKON SAMARBEIDER MED NOOR OM REPORTASJER OG MESTERKURS I 2018

Amsterdam, Nederland, 1. april 2018: Nikon og NOOR slår seg atter i lag i 2018 for å støtte kollektivet med dokumentarfotografer i Amsterdam i deres innsats for å fortelle historiene som må fortelles. Nikon stiller med kamera- og objektivutstyr for å rette søkelyset mot viktige, globale NOOR-prosjekter. Samarbeidet bringer også ekspertisen deres til lovende dokumentarfotografer over hele Europa gjennom opplæringen ved Akademiet Nikon-NOOR.

NOOR-gruppeprosjekter som støttes av Nikon inkluderer Klimaendring, som dekker problemer som oppstår med endringer i miljøet og økende havnivå i to kapitler – konsekvenser og løsninger. Gruppeprosjektet Moderne slaveri ser nærmere på menneskesmugling og slavehandel som foregår over hele verden den dag i dag.

Akademiet Nikon-NOOR åpnet 2018-sesongen med kurs utpå vårparten i Polen, Sverige og Belgia, og flere datoer skal kunngjøres senere i år. Hver mesterklasse vil ta imot 15 deltagere på hvert sted, i tett samarbeid med ledende fotojournalister, så deltagerne får muligheten til å bygge opp en velutviklet portefølje med arbeid. Deltagerne blir veiledet i bedre bildesekvensering og i å forbedre hvordan de forteller historier med bilder. De vil lære viktige ferdigheter for å jobbe ute i felten og for å selge historiene sine. Foredragsholdere fra NOOR vil snakke om arbeidet de gjør rundt omkring i verden, innen sosiale endringer, konflikter og miljøspørsmål. Nikon sponser akademiet, så det er ingen studieavgifter for deltagerne. Nikon vil at unge, talentfulle dokumentarfotografer skal oppmuntres til å komme og få et karrieredytt i riktig retning.

Michel du Croix, Nikon Europas daglige leder – kundeopplevelsesavdelingen, sier:

«Nikon er stolt over det bidraget samarbeidet med NOOR utgjør innen dokumentasjon av viktige problemer, og i å inspirere nye generasjoner av fotografer gjennom Akademiet Nikon-NOOR. Vi ønsker å gi et ekstra bidrag til fotografi-fellesskapet, ved å støtte interessante og tankevekkende reportasjer og ved å dele ekspertise med unge, lovende fotojournalister.»

For videre informasjon, se:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/