14-04-2020

NIKON VINNER FIRE TIPA WORLD AWARDS I PRODUKTPORTEFØLJENE DIGITALE SPEILREFLEKSKAMERAER, SPEILLØSE KAMERAER OG NIKKOR

Amsterdam, Nederland, 14. april 2020: Nikon er glade for å kunngjøre at de har vunnet fire priser i fire individuelle produktkategorier under TIPA World Awards i 2020. Nikon D780, Nikon Z 50, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR og NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct er alle kåret til det beste produktet i sine respektive kategorier av et panel av TIPA-redaktører som bedømte produktene etter kvalitet, ytelse og verdikriterier.

Nikon-produkter lyktes i følgende kategorier:

  • Best DSLR Expert Camera: Nikon D780
  • Best APS-C Camera Advanced: Nikon Z 50
  • Best DSLR Professional Lens: AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR
  • Best Mirrorless Prime Standard Lens: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct  

TIPA-kommentarer til Nikon D780:

«Nikon har laget en umiddelbar klassiker med D780. Kameraet har det samme DNA-et som det legendariske kameraet D750 samt mange av de nyeste teknologiene som finnes i den speilløse kameraserien Nikon Z. Når det gjelder hastighet, bildebehandling, muligheten for videoopptak og autofokusytelse, oppfyller kameraet alle ønskene på en fotografs ønskeliste, inkludert doble UHS-II-kortspor og to avlesningsmoduser, det ene dedikert til et utvidet dynamisk område og det andre til forbedret ytelse ved lite lys.»

TIPA-kommentarer til Nikon Z 50:

«Det speilløse kameraet med Z-fatning, Nikon Z 50, er ideelt for familier, reiser og kreativ fotografering/videografi. Brukervennlighet og en kompakt størrelse er kombinert med omfattende kreative kontroller som inkluderer enkel veksling mellom stillbilde og video, enkel tilkobling og mange Creative Picture Control-effekter. Den store, vippbare LCD-skjermen tilbyr tydelig visning, selv i utfordrende lys, med enkle og tilgjengelige hjul og menystrukturer, en imponerende hastighet på 11 bilder per sekund (kontinuerlig AF) og stort ISO-område.»

TIPA-kommentarer til AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR:

«AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-objektivet er en ideell enkeltobjektivsløsning for sport, dyreliv og noen typer portrettfotografering. Objektivet er laget for arbeid utendørs, enten det er på et idrettsstadion eller i naturen, og har en robust værforseglet konstruksjon og fire trinns VR, inkludert en egen Sport VR-innstilling for motiver som beveger seg raskt. Like imponerende er den nære fokuseringsavstanden på to meter og tilpasningskontrollene som tilbyr mange nyttige verktøy for å forevige handlingen.»

TIPA-kommentarer til NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct:

«Enestående fotografering med lite lys er et kjennetegn på NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct -objektivet. Dette fascinerende objektivet er designet for å eliminere lysflekker ved fotografering av punktlyskilder, selv ved største blenderåpning, og gir utrolige resultater i nattscener, landskaps- og naturarbeid ved daggry eller skumring, astrofotografering og til og med portretter i motlys med høylys bak motivet. Bemerkelsesverdig nok viser dette objektivet med manuell fokusering seg virkelig frem når det fotograferes med største blenderåpning, med klarhet og ekte gjengivelse gjennom hele bildefeltet.»

TIPA World Awards er universelt anerkjent for å hylle bedrifter i verdensklasse og produktene av høyeste kvalitet i bransjen. Det tjener også som en viktig målestokk og veiledning for forbrukerne når de skal ta kjøpsbeslutninger.

Mer informasjon om TIPA finnes på: www.tipa.com 

Mer informasjon om Nikons prisbelønte produkter er tilgjengelig på www.europe-nikon.com