22-04-2021

Ni Nikon-produkter mottar Red Dot Award: Product Design 2021

Amsterdam, Nederland 22. april 2021: Nikon har gleden av å kunngjøre at ni av produktene deres har mottatt «Red Dot Award: Product Design 2021» – inkludert flaggskipet blant digitale speilreflekskameraer, D6, og for deres andregenerasjons speilløse kameraer, Z 7II og Z 6II.

Bidrag fra rundt 60 land ble sendt inn og ble bedømt av et panel bestående av anerkjente designspesialister fra hele verden. Produktene ble vurdert ut fra aspekter som innovasjon, funksjonalitet, ergonomi og holdbarhet.

Vinnerproduktene vil bli presentert i en nettbasert utstilling fra 21. juni 2021. De vil også være med på utstillingen «Design on Stage» fra 22. juni 2021 på Red Dot Design Museum i Essen i Tyskland.

Nikons «Red Dot Award: Product Design 2021»-vinnende produkter omfatter:

Nikon D6 fullformats digitalt speilreflekskamera

D6 er Nikons toppmodell blant digitale speilreflekskameraer. Det gir den nødvendige støtten som profesjonelle sportsfotografer og fotojournalister trenger for å prestere på sitt beste og er utstyrt med det kraftigste AF-systemet i Nikons historie. I kombinasjon med det store utvalget NIKKOR F-objektiver, er fotografer i stand til å ta avgjørende, unike bilder med mer nøyaktighet.

Nikon Z 7II og Nikon Z 6II speilløse kameraer i fullformat, MB-N11 power-batterigrep

Z 7II og Z 6II er andre generasjons speilløse kameraer som etterfølger Z 7 og Z 6, der Z-fatningen med stor diameter ble tatt i bruk. Pålitelighet og brukervennlighet er forbedret ved å ta i bruk to EXPEED 6-motorer, som øker antall bilder som kan tas i én enkelt serie med serieopptak, samt muliggjør støtte for to kortspor som oppfyller brukernes behov. 

MB-N11 power-batterigrepet er perfekt for vertikale opptak, øker antall mulige bilder samtidig som det gir et fast og behagelig grep. MB-N11 power-batterigrepet støtter et system for bytte av batterier uten å miste strøm og er godt egnet for langvarig bruk, for eksempel når du tar opp video eller tar bilder for intervallfilmer.

NIKKOR Z f/2.8 zoomobjektivserie for speilløse kameraer

The NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S og NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S er zoomobjektiver som opprettholder en konstant største blenderåpning på f/2.8 i hele zoomområdet. Bruk av fatning med stor diameter har muliggjort høy fleksibilitet i konstruksjonen av objektivet, noe som forbedrer den optiske ytelsen. Disse objektivene dekker et bredt spekter av brennvidder – 14 mm til 200 mm – og utvider mulighetene for bildeuttrykk i et bredt spekter av scener, fra landskap og portrett til dyreliv.

10x25 STABILIZED kikkert

10x25 STABILIZED er den første kompakte kikkerten til Nikon som er utstyrt med STABILIZED-funksjonen. Det kompakte og lette, sammenleggbare huset med dobbelt hengsel er ikke bare egnet for langvarig bruk, men også enhåndsbruk.

ECLIPSE Ei skolemikroskop

ECLIPSE Ei, skolemikroskop, er konstruert for intuitiv betjening og en forbedret læringsopplevelse. Den elektroniske veiledningen gir rask og enkel tilgang til opplæringsprogrammer, slik at elevene kan lære selvstendig.

Red Dot Design Award er en konkurranse i verdensklasse som har pågått i 65 år. Besøk nettstedet for mer informasjon: https://www.red-dot.org/

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.

Mer informasjon om de prisvinnende produktene fra Nikon finnes på www.europe-nikon.com