02-06-2021

Nikon utvider serien med objektiver med Z-fatning ved utviklingen av NIKKOR Z 28mm f/2.8 og NIKKOR Z 40mm f/2

Stockholm, Sverige, 2. juni 2021: Nikon er stolte over å kunngjøre utviklingen av NIKKOR Z 28mm f/2.8 og NIKKOR Z 40mm f/2. De nye kompakte og lette objektivene med fast brennvidde er laget for speilløse kameraer i fullformat (Nikon FX-format) som Nikon Z-fatningen en utviklet for. Objektivene er planlagt lansert i 2021.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

NIKKOR Z 28mm f/2.8 vil bli utviklet som et vidvinkelobjektiv med fast brennvidde, perfekt for hverdagsbilder. I motsetning til dette utformes NIKKOR Z 40mm f/2 som et standardobjektiv med fast brennvidde slik at brukerne enkelt kan få bokeh som en del av bildeuttrykket. Begge objektivene vil være enkle å benytte for en stor mengde brukere i en rekke hverdagslige situasjoner, inkludert brukere som er i en tidlig fase med speilløse kameraer.

Nikon vil fortsette å søke en ny dimensjon innen optisk ytelse samtidig som de ivaretar brukernes behov. Dette vil til slutt bidra til videre utvikling av fotografering og videoopptak, i den hensikt å utvide fotograferingens muligheter.

* Utseendet til objektivene kan avvike fra det bildene over viser.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, samt objektiver og systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, noe som gjør det mulig for verdens største visuelle kunstnere å utnytte sitt kreative potensiale ved hjelp av visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner, forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere i et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativ som Nikon School.