02-06-2021

NIKON PRESENTERER NX FIELD – ET NYTT SYSTEM FOR FJERNSTYRING FOR PROFESJONELLE FOTOGRAFER

Stockholm, Sverige, 2. juni 2021 – Nikon har gleden av å presentere NX Field, et nytt system for fjernstyring, med planlagt lansering 17. juni 2021. NX Field vil være til hjelp for dem som befinner seg i frontlinjen når det gjelder nyheter og sportsfotografering, og gjøre det mulig å koble sammen flere digitale speilreflekskameraer fra Nikon, betjene og justere innstillinger samt automatisk laste opp bilder som er tatt med kameraene til en FTP¹-server.

NX Field utgis av NPS (Nikon Professional Services), organisasjonen der Nikon tilbyr støtte og tjenester til profesjonelle fotografer over hele verden. Systemet er kompatibelt med de digitale speilreflekskameraene Nikon D6 og Nikon D5, og det er planlagt å innlemme støtte for speilløse kameraer som Nikon Z 9, Z 7II og Z 6II senere.

Ved å koble sammen flere kompatible digitale speilreflekskameraer fra Nikon, gjør systemet det mulig for hovedkameraet å kontrollere utløseren på de eksterne kameraene samtidig. Kameraene kan kobles til via en LAN-kabel eller trådløst lokalt nettverk².

Etter nedlasting av NX Field-appen kan utløseren på eksterne kameraer styres fra smarttelefoner eller nettbrett. Appen kan brukes til å utføre en rekke oppgaver eksternt, inkludert å sjekke Live View gjennom objektivet, endre kamerainnstillinger og sjekke og laste opp bilder som er tatt med kameraene.

NX Field støtter fjernopptak via 5G³ eller Internett, noe som betyr at den kan brukes på farten. Det kan for eksempel gjøre det mulig å betjene kameraer som er plassert i Tokyo, selv om man befinner seg utenfor Japan.

Ved å gjøre det mulig å plassere eksterne kameraer på steder som det er vanskelig å få tilgang til, for eksempel på målstreken eller opp under taket i en idrettshall, støtter NX Field opptak av de avgjørende øyeblikkene fra perspektiver og vinkler som tidligere har vært svært vanskelig.

Dessuten muliggjør systemet umiddelbar og automatisk opplasting av bilder som er tatt med hovedkameraet samt eksterne kameraer til en FTP-server.

Nikon vil kontinuerlig oppdatere NX Field og støtte profesjonelle fotografer som er aktive i frontlinjen når det gjelder nyhets- og sportsrapportering.

For å bruke NX Field må den dedikerte firmwaren for kameraet være installert (mot et gebyr) og NX Field-appen⁴ lastet ned til en smartenhet. Se NPS-nettstedet for mer informasjon angående installasjon https://www.nikon.no/no_NO/product/software/nx-field

*1 FTP står for «file transfer protocol».
*2 Trådløs nettverkstilkobling er mulig når WT-5 eller WT-6 trådløs sender brukes.
*3 Det er noen begrensninger. Det kreves en ruter som støtter videresending av port. Det anbefales å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN) for sikker kommunikasjon når du bruker Internett til å betjene et eksternt kamera.
*4 NX Field-appen for smartenheter kan lastes ned gratis fra App Store®. Når den dedikerte firmwaren for kameraet er installert, kan en iPhone® eller iPad® som appen er installert på, brukes. Se NPS-nettstedet for mer informasjon.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, samt objektiver og systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, noe som gjør det mulig for verdens største visuelle kunstnere å utnytte sitt kreative potensiale ved hjelp av visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner, forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere i et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativ som Nikon School.