06-04-2022

NIKON LANSERER DET UTROLIG LETTE OBJEKTIVET NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Stockholm, Sverige, 6. april 2022: Nikon har i dag gleden av å introdusere et utrolig lett fullformats superteleobjektiv med fast brennvidde, NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Fugler, dyreliv, fly, motorsport og vintersport: Dette robuste, men bemerkelsesverdige lette objektivet i S-serien sørger for at motiver langt borte vises utrolig klart. Brukere kan følge motiver som beveger seg uregelmessig med flytende bevegelser som ikke var mulig tidligere ved 800 mm – og slippe løs sine kreative muligheter med stødige håndholdte opptak.

Fra jaktende ørner til fly som «roller» får den enestående oppløsningen til dette objektivet i S-serien frem selv de minste detaljer i motiver som er vanskelige å fange. Bildekvaliteten er knivskarp, enten du tar stillbilder eller film, og AF-ytelsen er eksepsjonelt rask, jevn og pålitelig. Optisk VR i objektivet holder bildene stødige, og Synkron VR gjør det mulig å bruke opptil 5,5 trinn med kompensasjon når dette objektivet brukes sammen med Z 9. I tillegg støtter dette superteleobjektivet bruk av Z-telekonvertere, som kan forlenge rekkevidden til 1120 mm eller 1600 mm.

Takket være den balanserte, lette utformingen, muliggjort av Z-fatningen og et PF-linseelement (Phase Fresnel), kan brukere trygt ta NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S av stativet og fotografere håndholdt. Dette speilløse objektivet er omtrent 2,3 kg lettere og 16 % kortere enn motstykket med F-fatning, og tyngdepunktet er nærmere kamerahuset – noe som gjør det lettere å panorere og stanse forsiktig. Fotografer kan tilpasse kontroller, og avansert værforsegling beskytter både objektiv og kamera.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe, sier følgende: «Dette nye 800 mm-objektivet gir virkelig fotografer spennende, nye muligheter. Borte er tiden da bildet du kan ta med et langt objektiv er avhengig av hvor fleksibelt stativet er i bruk. Den dramatisk reduserte størrelsen og vekten til dette nye superteleobjektivet tilbyr den typen bærbarhet og betjening som tidligere var umulig: Du får flere sjanser til å ta vanskelige bilder eller perspektiver som tidligere var uoppnåelige.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Profesjonelt superteleobjektiv: brennvidde 800 mm. Bærbar, lett konstruksjon og behagelig betjening.
Sylskarp: et spesielt utformet og plassert PF-linseelement (Phase Fresnel) og nanokrystallbelegg reduserer skyggebilder og lysflekker betraktelig. ED- og SR-glass kontrollerer kromatisk aberrasjon fra midten til kanten av bildet.
Rask, lyddempet fokusering: AF er rask, nøyaktig og nesten lydløs – sporingen er jevn, enten du fotograferer racerbiler som kjemper om posisjoner eller dyreliv på lang avstand.
Kraftig bildestabilisator: optisk VR i objektivet sikrer stødig opptak. Synkron VR gjør det mulig å bruke opptil 5,5 trinn med kompensasjon når dette objektivet brukes sammen med Z 9.
Tilpassbar kontroll: tilordne funksjoner til de velplasserte L-Fn-knappene og den lydløse kontrollringen. Bruk knappen for minneinnstilling til å lagre fokusavstander.¹
Avansert værforsegling: forsegling rundt alle bevegelige deler holder støv og fuktighet ute, og gummipakning på objektivfatningen beskytter både objektivet og kameraet.²
Kompatibel med telekonverter: forleng rekkevidden til 1120 mm med en Z TELECONVERTER TC-1.4x, eller 1600 mm med en Z TELECONVERTER TC-2.0x.
Integrert filterspor: gjør det enkelt å bruke filtre, noe som gir deg enda mer kontroll over vanskelige lyssituasjoner.
Brukervennlig solblender: den medfølgende solblenderen HB-104 har en glidende utløsertapp, slik at solblenderen kan fjernes med én hånd

¹ Knappen for minneinnstilling kan aktiveres etter en firmware-oppdatering.
² Objektivet er ikke garantert å være støv- og dråpebestandig i alle situasjoner og under alle forhold.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sportsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.