19-05-2022

NIKON TRIUMFERER PÅ TIPA WORLD AWARDS 2022 MED TRE PRISER

Amsterdam, Nederland, 19. mai 2022: I dag er Nikon stolte over å kunne kunngjøre at vi har vunnet tre priser i forskjellige kategorier ved 2022 TIPA World Awards. Nikon Z fc vant prisen «Best APS-C-kamera», mens Nikon Z 9 vant prisen for «Best Full Frame Professional Camera». I objektivkategoriene tok NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S hjem prisen for «Best Full Frame Prime Telephoto lens». Priser i tre forskjellige kategorier anerkjenner Nikons evne til å tilpasse seg og utvikle bransjeledende produkter for alle fotografer – fra hobbyfotografer til profesjonelle fotografer.

TIPA-juryen berømmet Z fc for å kombinere innovativ teknologi med klassisk design som gjenspeiler Nikons arv. Samtidig ble juryen imponert over fjerningen av en mekanisk lukker for å øke hastigheten til Z 9. Objektivet NIKKOR Z 400mm f/2.8 TV VR S vant på grunn av imponerende funksjoner som den innebygde 1,4x-telekonverteren og bildestabilisator – noe som gjør det til et ideelt objektiv for alle typer fotografering.

TIPA World Award-prisen kommer i tillegg til de mange prisene Nikon har mottatt for det speilløse kameraet, Z 9, inkludert prisen for beste kamera fra Red Dot, en DPReview Gold Award og produktpris ved iF DESIGN AWARD. Disse utmerkelsene fremhever kameraets ekstraordinære prosesseringshastighet, AI-drevne teknologier og ergonomiske konstruksjon.TIPAs kommentarer til Nikon Z fc – vinneren av «Best APS-C Camera»

Kombiner klassisk design og kontroller med moderne teknologi og du har et godt bilde av hvorfor Z fc er så appellerende. Designet er en samtalestarter, spesielt blant kjenner som beundrer retrostilen, samtidig som teknologien er helt oppdatert med en 20,9 MP CMOS-bildebrikke, en EXPEED 6-bildeprosessor som kan levere stillbilder ved 11 b/s og UHD 4K ved 30p-film, og innebygd ISO-kapasitet på opptil 51 200. Z fc glir rett inn i streaming- og vloggemiljør, med en tydelig LCD-berøringsskjerm, tilkoblings- og delingsalternativer, kompatibilitet med eksterne mikrofoner og en stor 3" LCD-skjerm som kan vippes og dreies. En faktor som TIPA-juryen satte stor pris på, var hvordan yngre brukere hvis foreldre (eller besteforeldre!) brukte Nikons speilreflekskameraer, kan bruke eldre generasjoners F-serieobjektiver med en FTZ-objektivadapter, noe som gjør fotografering til en del av familiearven.

TIPAs kommentarer til Nikon Z 9 – vinner av «Best Full Frame Professional Camera»

Kombiner instinktene og refleksene til en profesjonell fotograf med bildeverktøyene som er tilgjengelige i Nikon Z 9, og du har en kombinasjon som er vanskelig å slå. Med stillbilder på 45,7 MP via den stablede CMOS-bildebrikken forblir bildene bra selv når de er beskåret, noe som gjør det til et ideelt kamera for dyreliv, landskap og portrettarbeid. En viktig designendring av stor interesse for TIPA-medlemmene er elimineringen av en mekanisk lukker, noe som gjør dette til et veldig raskt kamera, med fotografering ved opptil 30 b/s i JPEG og 20 b/s i RAW, pluss at det kan bufre opptil utrolige 1000 RAW-bilder i én serie. Et bredt utvalg av oppløsninger og bildefrekvenser, inkludert 8K/30p-film for litt over to timers kontinuerlig opptakstid, gjør det også til et veldig aktuelt videokamera. Tallrike firmware-oppdateringer, for eksempel 12-biters RAW 8K/60 i kameraet, vil fortsette å øke dette kameraets appell.

TIPAs kommentarer til NIKKOR Z 400mm F/2.8 TC VR S, vinner av «Best Full Frame Prime Telephoto Lens»

Da TIPA-medlemmene så på feltet av førsteklasses teleobjektiver rettet mot profesjonelle sports- og dyrelivsfotografer og alle fotografer som ønsker å nyte fordelene med et raskt, bildestabiliserende teleobjektiv, var NIKKOR Z 400 mm et klart valg, spesielt når bonusen med en innebygd 1,4x-telekonverter for enkel og umiddelbar overgang til 560 mm ved f/4 også ble vurdert. Objektivet har gummipakninger for å beskytte mot de skadelige effektene av støv og fuktighet og er konstruert med ED- (ekstra lav spredning), super ED-, lettvektsfluoritt- og SR-elementer for å bokstavelig talt eliminere kromatisk/komatisk aberrasjon og fargespredning, viktige egenskaper for arbeidet ute på opptaksstedet. Jevn og lyddempet AF er sikret med «Silky Swift» stabiliseringsmotor, med fulltids manuell overstyring tilgjengelig. NIKKOR Z 400 mm tilbyr også en imponerende VR-kompensasjon på 5,5 EV.

TIPA World Awards er universelt anerkjent for å hylle bedrifter i verdensklasse og produktene av høyeste kvalitet i bransjen. Det tjener også som en viktig målestokk og veiledning for forbrukerne når de skal ta kjøpsbeslutninger.

Mer informasjon om TIPA finnes på: www.tipa.com

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.