16-05-2022

NIKON VINNER FEM RED DOT AWARDS, INKLUDERT «BEST OF THE BEST» FOR Z 9

Amsterdam, Nederland, 16. mai 2022: I dag har Nikon Europe gleden av å kunngjøre at fem produkter har mottatt «Red Dot Award: Product Design 2022»-priser. Det var et spesielt vellykket år for Nikon, der det avanserte speilløse kameraet i fullformat, Nikon Z 9, ble kåret til «Best of the best». Andre prisvinnere inkluderer det vakkert utformede kameraet Nikon Z fc og NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S medium mikroteleobjektiv.

Produkter fra 60 land ble sendt inn til designkonkurransen i verdensklasse, som deretter ble bedømt av et panel bestående av anerkjente designspesialister fra hele verden. Grad av innovasjon, funksjonalitet, ergonomi og holdbarhet ble tatt i betraktning gjennom hele vurderingsprosessen før vinnerne ble annonsert.

Vinnerproduktene blir vist senere i år på en eksklusiv utstilling på Red Dot Design Museum i Essen i Tyskland.

Nikons «Red Dot Award: Product Design 2022» prisvinnende produkter er som følger:

NIKON Z 9, VINNER AV «BEST OF THE BEST»-PRISEN

Z 9 er Nikons mest avanserte flaggskipkamera noensinne. Utformet for dem som presser grensene for fotografering og film, er Z 9 godt egnet for dyrelivs- og sportsfotografer samt fotojournalister som krever eksepsjonell elektronisk søker, AF og anvendelighet sammen med robusthet. Den fenomenale bildekraften i Z 9 lar brukere ta opp uovertruffen fullformats 8K 24p til 60p- og 4K 24p til 120p-film og intervallfilmer i kameraet, slik at brukerne kan vise frem hele kreativiteten sin.

NIKON Z FC

Det unike, stilige og effektfulle speilløse kameraet Nikon Z fc er laget til perfeksjon, og blander en fantastisk retrodesign med banebrytende teknologi. Basert på Nikons arv og enestående innovasjonshistorie, henter Nikon Z fc inspirasjon fra legenden Nikon FM2, filmkameraet fra 1982. Ved å kombinere den autentiske stilen og ytelse, betyr de avanserte funksjonene at både profesjonelle fotografer og hobbyfotografer vil imponere med fotograferingen sin – og forvandle hverdagsøyeblikk til enestående bilder. 

NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S MEDIUM MIKROTELEOBJEKTIV

Objektivet NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S er et profesjonelt makroobjektiv i S-serien som kan forevige utrolige detaljer som revolusjonerer dybde og klarhet. Det er optimalisert for makroopptak både for stillbilder og video, men bildevinkelen på middels telezoom gjør det også til et enestående objektiv for detaljerte portretter. Skarpheten og kontrasten er enestående, og det er bokehen også. 

NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S SUPERTELEOBJEKTIV MED FAST BRENNVIDDE

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S garanterer naturtro og enestående bilder ved å oppnå vakker bokeh og høy oppløsning. Med en innebygd 1,4x telekonverter og et nytt belegg som gir den høyeste antirefleksytelsen i NIKKORs historie, støtter NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S kreativiteten til profesjonelle fotografer fullt ut.

ECLIPSE SI STÅENDE MIKROSKOP

ECLIPSE Si stående mikroskop består av en rekke intelligente tidsbesparende funksjoner, en automatisk avstengningsmodus og ergonomisk utforming for å redusere den fysiske belastningen forårsaket av langvarig bruk av mikroskop. Og med mulighet til å dele bilder eksternt, er ECLIPSE Si ideell for virtuelle konsulent- og undervisningsformål.

Red Dot Design Award er en konkurranse i verdensklasse som feirer det beste innen design og forretningsliv. Historien deres strekker seg 67 år tilbake. Besøk nettstedet for mer informasjon https://www.red-dot.org/

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.
Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende fotoutstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå. Den prisbelønte sports- og fritidsoptikken bringer verden nærmere for aktiviteter som spenner fra fugletitting og stjernekikking til teater, golf og reiser.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.