29-06-2022

DEKK STØRRE OMRÅDER MED NYHETEN NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Stockholm, Sverige, 29. juni 2022: I dag har Nikon gleden av å lansere et nytt superteleobjektiv med fast brennvidde, NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Dette objektivet er laget for ekstrem mobilitet og lar fotografer dra nytte av en brennvidde på 400 mm og S-seriens fantastiske bildekvalitet – i en lett, reisevennlig størrelse.

Dyreliv, sport, motiver som beveger seg raskt, portretter på langt hold. Med sin store rekkevidde, strålende oppløsning og enkle betjening, gir dette robuste, men kompakte og lette superteleobjektivet deg mulighet til å ta flere bilder.. Med en vekt på bare 1245 g (ca.) og total lengde på bare 234,5 mm,  er dette utrolige bærbare objektivet NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S i en klasse for seg. Fotografer kan til og med ha dette superteleobjektivet fast på kameraet når de går på tur – noe som gjør det lettere å komme til de beste utsiktspunktene.

Stillbilder eller film, den enestående oppløsningen til dette objektivet i S-serien gir bilder med vakker bokeh, farger, kontrast og klarhet. Nikons kraftige optiske VR i objektivet gir stødige bilder mens Synkron VR gir opptil 6 trinn kompensasjon når dette objektivet brukes sammen med Z 9. En største blenderåpning på f/4.5 gir mange muligheter til å jobbe kreativt med tilgjengelig lys, og AF-ytelsen er rask, nøyaktig og usedvanlig stille. I tillegg støtter dette superteleobjektivet bruk av Z-telekonvertere som kan forlenge rekkevidden til 560 mm eller 800 mm.

Den balanserte utformingen holder objektivets tyngdepunkt nærmere kamerahuset, noe som gjør det lettere å følge, panorere samt stoppe forsiktig. Fotografer kan også holde objektivet mer komfortabelt når de fotograferer håndholdt og komme raskere i posisjon for å fange flyktige øyeblikk. Kontrollene kan tilpasses og avansert værforsegling beskytter både objektiv og kamera.

Zurab Kiknadze, produktsjef hos Nikon Europe, sier følgende: «Dette spennende, nye 400 mm-objektivet lar deg ta supertelefotografering til et nytt nivå av flyt og respons. Uansett hva du fotograferer, betyr nivået av balanse og betjening at ingen bilder er utenfor rekkevidde. Dessuten vil du ikke føle deg tynget hvis du går lange avstander for å finne det beste stedet – eller motivet.» 

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Superbærbart superteleobjektiv: Brennvidde 400 mm. Veier kun 1245 g (ca.), med en total lengde på kun 234,5 mm.
Perfekt balansert: Objektivets tyngdepunkt er nærmere kamerahuset, noe som gjør det lettere å følge, panorere og stoppe forsiktig.
Største blenderåpning på f/4.5: Vakker bokeh og dramatisk dybdeskarphet lar deg isolere motiver med rotete bakgrunner. Det er lett å fryse bevegelser.
Optikk med høy ytelse: Nikons nanokrystallbelegg reduserer skyggebilder og lysflekker. Super ED-, ED- og SR-glass kontrollerer kromatisk aberrasjon fra midten til kanten av bildet.
Rask, lyddempet fokusering: AF er rask, nøyaktig og nesten lydløs – sporingen er jevn, enten du fotograferer rallycross eller fugler og dyreliv.
Imponerende stabilitet: Nikons kraftige optiske bildestabilisator i objektivet gir en fordel på 5,5 trinn.¹ Hvis den brukes med Z 9, gjør Synkron VR det mulig å få opptil 6 trinn kompensasjon.²
Tilpassbar kontroll: Tilordne funksjoner til de velplasserte L-Fn-knappene og den lydløse kontrollringen. Bruk knappen for minneinnstilling til å lagre fokusavstander.³
Avansert værforsegling: Værforsegling og gummipakning sørger for at det ikke kommer støv, skitt og fuktighet inn i de bevegelige delene. Nikons fluorbelegg gjør det enklere å rengjøre det fremre objektivelementet.⁴
Kompatibel med telekonverter: Forleng rekkevidden til 560 mm med en Z-TELEKONVERTER TC-1.4x, eller 800 mm med en Z-TELEKONVERTER TC-2.0x.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende fotoutstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå. Den prisbelønte sports- og fritidsoptikken bringer verden nærmere for aktiviteter som spenner fra fugletitting og stjernekikking til teater, golf og reiser.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.

¹ Basert på CIPA-standarder: I innstillingen NORMAL oppnås 5,5 trinn med kompensasjon når objektivet er festet til et speilløst kamera utstyrt med en bildebrikke i 35 mm-filmformat.
² 6 trinn med kompensasjon oppnås når objektivet brukes sammen med Z 9 og Synkron VR er aktivert.
³ Knappen for minneinnstilling kan aktiveres etter en firmware-oppdatering.
⁴ Dette objektivet er ikke garantert å være støv- og dråpebestandig i alle situasjoner og under alle forhold.