06-07-2022

NIKON KUNNGJØR DEN NYESTE FIRMWARE-OPPDATERINGEN FOR Z 9

Amsterdam, Nederland, 6. juli 2022: Nikon har gleden av å kunngjøre lanseringen av firmware-versjon 2.10 for det avanserte speilløse kameraet i fullformat, Nikon Z 9.

Oppdateringen introduserer en ny funksjon for høyfrekvent flimmerreduksjon som, når den er aktivert i innstillingen Fotografering, lar lukkertiden finjusteres i mindre trinn. Tidligere kunne lukkertider tilpasses til 1/3 eller 1/2 EV, men den nye utviklingen lar brukere justere lukkertiden helt ned til 1/96* EV.

Muligheten til å justere lukkertiden mer presist enn noen gang før gjør det mulig å kontrollere effekten av flimmer – selv når skilt og høyfrekvent LED-belysning er synlig under opptak.

Oppdateringen vil også forbedre AF-sporingen, særlig når du fotograferer små motiver – spesielt de som tar opp en liten del av bildefeltet. I tillegg til dette har fokusnøyaktigheten blitt forbedret når øye- eller ansiktsregistrering-AF brukes med kontinuerlig AF (AF-C). Disse oppdateringene vil hjelpe fotografer og videografer med mer stabile opptak.

Nikon jobber kontinuerlig med å møte brukernes behov gjennom regelmessige firmware-oppdateringer som gir nyttige funksjoner.

* Når høyfrekvent flimmerreduksjon er aktivert, kan lukkertiden finjusteres i svært små trinn ved tider mellom 1/8000 og 1/30s.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.