20-09-2022

DET STORE OVERBLIKKET MED NYHETEN NIKKOR Z 17-28MM f/2.8

Stockholm, Sverige, 20. september 2022: I dag lanserer Nikon sitt til dags dato letteste vidvinkel zoomobjektiv i fullformat: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8. Dette lyssterke ultravidvinkel zoomobjektivet er uunnværlig for reiser, arrangementer og kreativ historiefortelling, og er bygget for å la fotografer og videografer utvide sin kreative palett – med mindre vekt i sekken.

Enten du tenker på storslåtte motiver eller forbløffende nærbilder, så er NIKKOR Z 17-28 mm f/2.8 det perfekte objektivet for å fortelle forskjellige visuelle historier fra et unikt synspunkt. Fra landskap til bymiljøer. Fra vidstrakt himmel til gateliv. Fra arkitektur til interiør. Takket være brennvidden på 17–28 mm kan fotografer ta vidvinkelbilder som omfatter alt eller eksperimentere med oppfatningen av skala og overdrevne perspektiver. Videografer kan trekke seerne inn i en åpningsscene, eller skape en følelse av rom ved opptak på trange steder.

NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 er utformet for å legge til rette for selvsikker og kreativ vidvinkelfotografering, og er både allsidig og enkel å bruke. Den faste blenderåpningen på f/2.8 er utmerket for fotografering med det lyset som er tilgjengelig, eller for å eksperimentere med lukkertider – og objektivet gir stor, vakker bokeh når du fotograferer med full blenderåpning. Brukere som ønsker å gå for dramatiske nærbilder med ultravidvinkel vil ha stor nytte av den minste fokusavstanden på bare 0,19 m, som gir skarpe, klare resultater når du fotograferer på kort hold. I tillegg muliggjør objektivets brede zoomring behagelig håndtering og god stabilitet. Og den raske AF-en fra Nikon fokuserer raskt på motivene, uansett om de er i forgrunnen eller bakgrunnen.

Zurab Kiknadze, produktsjef hos Nikon Europe, sier følgende: «Hvis du er på reise, fotograferer arrangementer eller bare elsker å fortelle historier, gir NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 deg interessante komposisjoner og spennende perspektiver. Dette ultravidvinkel zoomobjektivet er laget for å sitte på kameraet ditt og være med deg overalt når du søker ny inspirasjon eller besøker kjente steder på nytt og fotograferer dem fra nye, spennende vinkler.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Lett 17–28 mm ultravidvinkel zoomobjektiv: suveren skarphet og mindre fortegning – selv når du fotograferer med den ultrabrede 17 mm-enden av zoomområdet.
Kort nærfokusavstand: en minste fokusavstand på bare 0,19¹ m gir skarpe, klare resultater når du fotograferer et motiv på kort hold.
Lyssterk, fast blenderåpning på f/2.8: opprettholder ensartet eksponering over hele zoomområdet. Utmerket for fotografering med det lyset som er tilgjengelig eller for å eksperimentere med lukkertider og dybdeskarphet.
Stor vakker bokeh: den store Z-fatningen og den avrundede blenderen på f/2.8 samt ni blader, legger til rette for store, kuleformede «tåker» når du fotograferer med full blenderåpning, og bokeh fremheves når du fotograferer på nært hold.
Egner seg også godt for film: opptaket ødelegges ikke av fokuslyder. Fokuspusting er dramatisk redusert, slik at brukerne enkelt kan skifte fokus mens de beholder komposisjonen.
Pålitelig fokus: AF er rask, jevn, stillegående og nøyaktig.
Enkel betjening: tilpassbar, lydløs kontrollring og bred zoomring, som er enkle å betjene når øyet er inntil søkeren.
Reisevennlig: lett – veier bare 450 g (ca.) – og objektivet er forseglet for å gi beskyttelse mot støv og vanndråper. ²


¹ Ved zoom-innstilling 17 mm.
² Dette objektivet er ikke garantert å være støv- og dråpebestandig i alle situasjoner og under alle forhold.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende fotoutstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå. Den prisbelønte sports- og fritidsoptikken bringer verden nærmere for aktiviteter som spenner fra fugletitting og stjernekikking til teater, golf og reiser.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.