4/8/2015

Nikon lanserer det banebrytende superteleobjektivet AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR

Oslo, 4. august 2015 - Nikon lanserer i dag en helt ny "stor-zoom" og introduserer et helt nytt nivå av allsidighet innen superteleobjektiv. Objektivet AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR er fullpakket med teknologi og har en utrolig rekkevidde.

Om du tar bilder av dyreliv, fugler, fly eller raske sportsbevegelser sikrer dette kraftige objektivet i FX-format kvaliteten du er ute etter. Området 200-500mm har en eksepsjonell rekkevidde, og med fast blender f/5.6 har du jevn lysstyrke og full kontroll over dybdeskarpheten i hele zoomområdet. Med en optisk konstruksjon bestående av 19 elementer i 12 grupper, sammensatt av tre ED-glasselementer for å sikre minimal kromatisk aberrasjon, er ytelsen uovertruffen.

NIKKOR 200-500mm er superteleobjektivet med det lengste zoomområdet med fast blenderåpning i den gjeldende NIKKOR-serien, og er også utstyrt med den nye VR-teknologien fra Nikon. Dette imponerende systemet gjør det mulig å ta bilder med lukkertider som er opptil 4,5 trinn kortere. Dette gjelder også i SPORT VR-modus som gjør det lettere å følge motiver som beveger seg raskt. I tillegg er det utstyrt med Nikon sin eksklusive autofokusmotor (SWM) som gir en rask AF-respons. Den elektromagnetiske blenderen gir konsistente og nøyaktige eksponeringer under raske serieopptak.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at selv om superteleobjektiver vanligvis krever et stort budsjett, så trenger ikke dette å gå på kompromiss med kvaliteten.
- Dette nye 200-500mmobjektivet er Nikon sitt rimeligste superteleobjektiv som går utover 300mm. Det er et spennende alternativ for fotografer som vil ha ekstra rekkevidde til å ta bilder av motiver på lang avstand, sier Jon.

AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR fortsetter Nikon sin tradisjon med å føre bildeteknologien videre. Med den nylig utviklede SPORT VR-funksjonen som er integrert i VR-systemet er dette objektivet perfekt for å fotografere motiver i bevegelse. SPORT VR utmerker seg i situasjoner hvor fotografen må panorere kameraet for å følge motivet. Funksjonen gir et stabilt søkerbilde slik at du kan komponere bildet som om VR er slått av.

Craig Kolesky: AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR Nikon D750

Med fast blenderåpning på f/5.6 i hele zoomområdet er autofokus også tilgjengelig ved bruk av en 1.4x telekonverter på et f/8-kompatibelt kamera.

AF-S NIKKOR 200-¬500mm f/5.6E ED VR har en låsebryter for zoomen som sikrer den når den ikke er i bruk, samt en avtakbar stativfot som hjelper til å stabilisere objektivet ved bruk av stativ. Solblender og en myk veske følger med objektivet.

Du finner mer informasjon på www.nikon.no

AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR er tilgjengelig fra 17. september 2015 til veiledende pris 15.390,-

Hvis du vil vite mer om de prisvinnende produktene fra Nikon, besøk www.europe-nikon.com

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge
Telefon: +47 95 08 14 67
E-post: jon.aasen@nikon.no