03-04-2017

DEN NYE NIKON WX-SERIEN – BANEBRYTENDE KIKKERTER ÅPNER OPP EN HELT NY VERDEN AV STJERNETITTING

Oslo, Norge, 3. april 2017: Nikon lanserer nå de enestående astronomikkertene WX 7x50 IF og WX 10x50 IF – selve kronen på verket etter 100 års optisk overlegenhet. Med et enestående superbredt synsfelt og eksepsjonell ytelse, tar WX-serien deg med langt ut i stjernehimmelen og viser deg nye detaljer og fargenyanser.

Disse eksklusive kikkertene, er laget for kresne stjernekikkere, benytter et linsesystem som kompenserer for krumning i synsfeltet, noe som gir krystallklare bilder fra sentrum til periferi. Den totale refleksjonen og den store lysgjennomgangen i Abbe-Koenig-prismene sikrer det eksepsjonelle lysstyrkenivået, noe som er nødvendig for å få til det enestående optiske mesterverket som gir det superbrede synsfeltet.

Hvert rør har tre ED-glasselementer (Ekstra lav spredning) som gir et kontrastrikt, høyoppløst bilde som kompenserer for kromatisk aberrasjon, slik at du tydelig kan se de fine fargeforskjellene på stjernene helt ut i kanten av synsfeltet. Alle linser og prismer har høykvalitets antirefleksbehandling i flere lag, noe som gir en jevn lysgjennomgang over hele det synlige spekteret og en klarere visning.

For å kunne sikre gode synsopplevelser for alle – uansett om de bruker briller eller ikke – har Nikon WX-teknikerne løst oppgaven med å kombinere stor øyeavstand med et ekstra bredt synsfelt. WX 7x50 IF-kikkerten har et tilsynelatende synsfelt på 66,6° og en øyeavstand på 17,7 mm. WX 10x50 IF-kikkerten har et tilsynelatende synsfelt på 76,4° og en øyeavstand på 15,3 mm. Magnesiumlegering gir en solid og lett kikkert, samtidig som drei-og-skyv-øyemuslingene av gummi gjør det enkelt å stille inn synsfeltet.

Begge modellene er tilgjengelige i eksklusive 100-års jubileumsutgaver, med 100-års jubileumslogo trykket på bunnen av hengslene, gravert serienummer på toppen av hengslene og en spesiell WX 100-års jubileums bærestropp i lær. Disse utgavene vil bli solgt i begrenset antall opptil 100 enheter sammenlagt for begge modellene.

Nøkkelfunksjoner

・Okular med overlegen optisk ytelse og et superbredt synsfelt. Ved å minimere astigmatisme og koma aberrasjon sikres et tydelig og klart bilde, med perfekt skarphet fra midten av synsfeltet og helt ut til kanten. Det brede synsfeltet skaper dessuten en unik følelse av å omfavne motivet man betrakter.
・Et linsesystem med flatt bildefelt kompenserer for krumning i synsfeltet fra sentrum helt ut til kanten av bildet. Det superbrede synsfeltet gir et skarpt og tydelig bilde over hele synsfeltet, noe som gjør at du får et bredt og overveldende bilde av galakser og grupper av stjerner, mens hver enkelt stjerne sees som et tydelig skarpt punkt.
・Ved hjelp av tre linseelementer av ED-glasselementer (ekstra lav spredning) i hvert rør, kompenseres kromatisk aberrasjon som forårsaker fargebrytningsfeil helt til utkanten av synsfeltet, og gir et kontrastrikt og høyoppløst bilde.
・Alle linser og prismer har høykvalitets antirefleksbehandling i flere lag, noe som gir en jevn lysgjennomgang over hele det synlige spekteret og en klarere visning. Det gir en naturtro gjengivelse av de fine fargene i stjernene.
・Abbe-Koenig prismer med total refleksjon på alle overflater og stor lysgjennomgang er blitt brukt for å gi et lyssterkt synsfelt.
・Ved å bruke fasekorreksjonsbelegg på takoverflatene (Dach) til Abbe-Koenig-prismene kompenseres faseforskyvning av lys som reflekteres på innsiden av prismene, slik at du alltid får høy oppløsning og høy kontrast på bildet.
・Optisk design som gir både superbredt synsfeltet og stor øyeavstand. Det ekstremt store synsfeltet kan nytes fra kant til kant, også av dem som bruker briller.
・Optikk med øko-glass uten bly og arsenikk er brukt i alle linser og prismer.
・Drei-og-skyv øyemuslinger av gummi gjør det enkelt å plassere øyet med riktig pupillavstand.
・Diopterjusteringsring med indeks for enklere justering.
・Vanntett konstruksjon som ikke vil bli påvirket dersom kikkerten er neddykket i vann inntil 5 meter i opptil 10 minutter. (Test utført under Nikons testforhold. Produktet er ikke konstruert for bruk under vann.)
・Lufttett konstruksjon med et nitrogenfylt hus som både motstår og forhindrer dugg fra å komme på innsiden av det optiske systemet, selv med betydelige endringer i temperatur.
・Magnesiumlegering brukes til å produsere et solid og lett hus som muliggjør håndholdt visning.
・55 mm filter (P=0,75) kan monteres på objektivet.
・Leveres med et eksklusivt stativadapter (TRA-4) med feste til stativ.