13-10-2017

Nikon D850 har oppnådd et DxOMark-resultat på 100 – det beste noensinne for en bildebrikke i fullformat for digitale speilreflekskameraer

Amsterdam, Nederland 13. oktober 2017: Nikon har gleden av å kunngjøre at Nikon D850 har oppnådd det beste DxOMark-resultatet noensinne for en bildebrikke i fullformat for digitale speilreflekskameraer, med en score på 100.

D850, som er det første digitale Nikon-speilreflekskameraet med fullformat og baksidebelyst CMOS-bildebrikke i FX-format og oppløsning på hele 45,7 MP, oppnådde et rekordresultat etter grundig testing hos DxOMark.

I analysen fra DxOMark fremheves kameraets suverene bildekvalitet og ISO-ytelse, og den forklarer at «bruken av den første baksidebelyste bildebrikken i et digitalt Nikon-speilreflekskamera med fullformat og superhøy oppløsning på 45,7 MP bringer bildekvaliteten til Nikon D850 på linje med, og ofte over, mellomformatkameraer» og «plasserer Nikon D850 i en klasse for seg når det gjelder bildekvalitet».

Dirk Jasper, produktsjef hos Nikon Europe, sier: «D850 er banebrytende når det gjelder bildekvalitet, og vi er svært glade for at dette er bekreftet med det beste DxOMark-resultatet til nå».

DxOMark er den anerkjente bransjestandarden for uavhengige målinger og rangeringer av bildekvalitet for kameraer, objektiver og smarttelefoner. DxOMarks generelle vurdering av sensorer omfatter testing av tre komponenter inkludert fargedybde ved portrettfotografering, dynamisk område ved landskapsfotografering og ISO ved svakt lys for sport, dyreliv og annen actionfotografering.

Resultatet på 100 kommer også på riktig tidspunkt siden Nikon fortsetter feiringen av sitt 100-årsjubileum i år.

Den fullstendige DxOMark-vurderingen er tilgjengelig her.

Mer informasjon om Nikons prisvinnende produkter er tilgjengelig på www.europe-nikon.com.